Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı Türkiye Kupası'nda Maçlarının Hakemleri Açıklandı

Spor Toto Süper Lig'in 30'uncu haftasında sahasında Demir Grup Sivasspor ile 27 Nisan'da karşı karşıya gelecek olan Çaykur Rizespor'da çalışmalar devam ediyor. Yeşil mavililerin teknik direktörü Okan Buruk Mehmet Cengiz Tesisleri'ndeki antreman öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

'BAŞAKŞEHİR MAÇINDA 2 PUAN KAYBETTİK'

Buruk, geçtiğimiz hafta lider Medipol Başakşehir ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maç hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

'Başakşehir maçında ilk 11'de yer alan 4 oyuncumuzdan eksik olarak mücadele ettik. Buna rağmen süre alamayan ama kendini hazır tutan oyuncularımıza şans verdik. Başakşehir karşısında istediğimiz oyunu sahaya yansıttık. Çok iyi ve birbirini tanıyan bir takıma karşı deplasmanda oynamak tabiki çok zordu ama maçın genelinde iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. Maçı 1-0 bitirebilsek hakettiğimiz bir galibiyeti alacağımızı düşünüyorduk ama son dakikada maalesef yediğimiz bir penaltı golü ile berabere kaldık. Başakşehir deplasmanından puanla dönmek olumlu olsa da son dakikada puan bırakmak, kazanılan 1 puandan çok kaybedilen 2 puan gibi gözüktü.'

'SİVASSPOR MAÇINA ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ'

İkinci yarı ile birlikte hem oyun hem de skor olarak kendilerini geliştirdiklerini ifade eden Buruk, Demir Grup Sivasspor maçı öncesi şu ifadeleri kullandı:

'Bu süreçte genel anlamda başarılı olduğumuza inanıyorum. Maçlarda skoru alırken oyunumuzu da oturttuk. Rakip ayırt etmeden içerden ve dışarda aynı oyunumuzu sergilemeye çalışıyoruz. Kalan 5 haftada her maçı tek tek düşünerek gideceğiz. Şu an önümüzde oynayacağımız Sivasspor maçına odaklanmış durumdayız. İç sahada bu maçı kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Sivasspor çok iyi bir takım. Takım savunmasını iyi yaparak hızlı oyuncuları ile atağa çıkabiliyorlar. Zor bir maç bizi bekliyor. Kalan 5 haftayı en iyi şekilde geçirmek istiyoruz. İlk hedefimiz de Sivasspor maçını kazanmak. Kendimize bir hedef koyduk. O hedefte ligi ilk 5 içerisinde bitirmek. Bu hedef için bizimle birlikte birçok takım yarışıyor. Bizde bu hedefe ulaşmak adına önümüzde oynayacağımız bütün müsabakaları kazanmak istiyoruz.'

'İNŞALLAH ALEYHİMİZE YA DA LEHİMİZE HATALAR YAPILMAZ'

Beşiktaş, Göztepe ve Medipol Başakşehir maçlarında aleyhlerine hataların yapıldığını belirten Buruk, 'Son 3 maçlık süreçte aleyhimize yapılan hakem hataları var. Biz kimsenin lehimize karar vermesini beklemiyoruz. Başakşehir maçında sonra aleyhimize verilen penaltı kararının doğru olabileceğini belirttim. Bunun yanında ilk yarıda Awaziem'e yapılan müdahale belki bizim aleyhimize verilen penaltının 5 katı daha netti. Hiç birtakım hataların olmasını istemiyor. İnşallah kalan haftada bizim aleyhimize ya da lehimize hatalar yapılmaz. Doğrusu neyse o verilsin. Göztepe maçında verilmesi gerektiğini düşündüğümüz 2 penaltı pozisyonumuz var. Beşiktaş maçında ofsayt pozisyonları var. Her takımın lehine ve aleyhine hatalar yapılabiliyor. Yıllarca televizyon yorumcularına, 'oturdukları yerden 3-4 kez izleyerek kararlar verebiliyorlar' diyorduk. Bu durumun çok daha basit hali hakemlerimizin önüne geliyor. Özellikle VAR hakemlerinin daha dikkatli olması ve odaklanması gerekiyor. Bu hataların önüne geçmeleri lazım. Bu hatalar onlara, saha içerisindeki hakemlere, federasyona, MHK'ye ve Türk futboluna zarar veriyor. Hepimiz profesyonel bir şekilde maçlara hazırlanıyoruz. Onların da demek ki daha iyi hazırlanması gerekiyor. Bir şeyler eksik, sezonun son haftalarına giriyoruz. Ben bu hataların herhangi bir takımın lehine ya da aleyhine yapıldığını söylemiyor ama daha dikkatli olunması gerekiyor' diye konuştu.

'BÜTÜN OYUNCULARIMIZA ŞANS VERMEK İSTİYORUZ'

İyi bir kadroya sahip olduklarını söyleyen Buruk, 'Sezon sonuna kadar bütün oyuncularımıza şans vermek istiyoruz. Burada oynattığımız, oynatamadığımız, ilk yarıda daha fazla süre verdiğimiz ama ikinci yarıda daha az süre alan oyuncularımız var. Ben hepsine şans vermek istiyorum çünkü hepsi iyi çalışıyor. Takım için elinden geleni yapıyorlar. Kazandığımız zaman saha kenarında hep birlikte seviniyoruz.' dedi.

Buruk, son olarak sakatlıkları nedeniyle Medipol Başakşehir maçında görev alamayan Aatif ve Morozuik'un takımla birlikte çalışmalara başladığını ve Demir Grup Sivasspor maçına eksiksiz bir şekilde çıkmayı umut ettiklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi