Lider Medipol Başakşehir ile birlikte ligin ikinci devresinde oynadığı tüm maçları kazanan iki takımdan birisi olan Yeşil-Mavililer, 3 haftada topladığı 9 puan ile 12 haftanın ardından tehlike bölgesinin üstüne çıktı.

Karadeniz temsilcisi, cumartesi sahasında oynanacağı Antalyaspor maçından da galibiyetle ayrılarak serisini sürdürmek ve alt sıralardan uzaklaşmak istiyor. Çaykur Didi Stadyumu'nda saat 16:00'da oynanacak olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek.

Rize'de Karate Aday Hakem Kursu Sona Erdi Rize'de Karate Aday Hakem Kursu Sona Erdi

Çaykur Rizespor, üst üste direkt rakibi olan Akhisarspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçlarından galibiyetle ayrılarak küme düşme hattının üzerine çıktı. Konuk Antalyaspor ise ligde oynadığı son 5 haftada galibiyet ile tanışamadı ve sadece 2 puan toplayabildi. Son galibiyetini 15'inci haftada alan Akdeniz temsilcisi geçtiğimiz hafta sahasında Beşiktaş'a 6-2 mağlup oldu.

18 YIL SONRA 4'TE 4 YAPABİLİR
Süper Lig'de sırasıyla Kasımpaşa, Akhisarspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u mağlup eden Çaykur Rizespor bu sezon ilk kez 3 maç üst üste kazandı. Yeşil mavililer bunun yanında Antalyaspor karşısında galibiyet alaması haline 2000/2001 sezonun ardından Süper Lig'de bir sezonda üst üste bir 4 maç kazanmış olacak.

ATMACA ERKEN GOLE HASRET
Çaykur Rizespor bu sezon maçların ilk 15 dakikasında gol sevinci yaşayamayan tek takım oldu. Konuk ekip Antalyaspor ise bu sezon en fazla tek farkla galibiyet elde eden takım oldu. Akdeniz temsilcisi 7 maçta tek farkla sahadan galip ayrıldı.

MURİÇ, GENÇLERBİRLİĞİ KARİYERİNİ GERİDE BIRAKTI
Daha önceden Gençlerbirliği forması ile Süper Lig'de mücadele eden Çaykur Rizespor'un Kosovalı forvet oyuncusu Vedat Muriç, bu sezon 20 maçta 6 gol kaydetti. Gençlerbirliği ile Süper Lig'de çıktığı 46 maçta 5 gol atan Muriç, bu sezon kaydettiği gollerle başkent temsilcisindeki kariyerini geride bıraktı.

ANTALYASPOR İLE 18'İNCİ RANDEVU
Çaykur Rizespor ile Antalyaspor cumartesi günü oynanacak olan mücadeleyle birlikte 18'inci kez birbirlerine rakip olacaklar. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 17 müsabakanın 5'inde Çaykur Rizespor, 8'inde Antalyaspor sahadan galibiyet ile ayrılırken 4 maçta ise taraflar eşitliği bozamadı. Yeşil-mavililer söz konusu maçlarda 26 gol kaydederken kalesinde de 23 gol gördü.

Editör: Haber Merkezi