Rize ve Çaykur Rizespor kamuoyu ile ilgili asparagas ve aşağılayıcı tavırlarıyla yaptığı yalan haberlerle gündeme gelen Karadeniz Gazetesi Çaykur'la ilgili yine yalan bir haberi manşetine taşıdı. Haberi RESOB Başkanı Güven Aksoy'un açıklamalarına dayandıran gazete ifadeleri çarpıtarak yayınladı.

Peki Güven Aksoy ne dedi, gazete haberi nasıl çarpıttı... İşte gerçekler....

RESOB Başkanı Güven Aksoy'u telefonla arayan Karadeniz Gazetesi Muhabiri çay alımları ile ilgili görüş istedi. Çay sanayisi ve tarımına yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Aksoy'un vurguladığı konulardan biri kuru çay zammı oldu. Özel sektör çay fabrikası kuruluşlarını zor duruma düşüren konuya değinerek ekonomik açıdan zorluklar yaşayan sektör temsilcilerinin rahatlatılmasını isteyen Başkan Aksoy, üreticilerin de mağdur olmaması için yaş çaya verilen iyi fiyatın yanında kuru çaya da zam yapılmasını istedi. Kuru çaya zam yapılmaması halinde özel sektörün ayakta kalmasının zor olacağını vurgulayan Başkan Aksoy, bu yönde çağrılarda bulundu.

Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi Gazze'de Can Kaybı 32 bin 333'e Yükseldi

Başkan Aksoy'un bir diğer vurguladığı konu ise kendisine sorulan 'Çaykur'un özelleştirilmesi' konusunda verdiği net mesajla oldu. Bu yönde bölge kamuoyuna daha öncede net açıklamalar yapan ve Çaykur'un özelleştirilmesinin konuşulmasının dahi yersiz olduğunu ifade eden Başkan Aksoy, kendisini arayan muhabire 'Çay sektörünün zaten yüzde 50'si özel sektör kuruluşlarının elinde. Bölgede üretilen ortalama 1 milyon 200 bin ton yaş çayın yarısını zaten özel sektör kuruluşları işliyor. Hal böyleyken Çaykur'un özelleştirilmesini konuşmak bölgeye ihanettir. Çaykur'un özelleştirilmesi diye bir konu yok. Bu yönde bir soru sorulup cevap aranmasına da gerek yok' yönünde açıklamalarda bulundu.

Ancak Karadeniz Gazetesi çayın yüzde 50'sini özel sektör işliyor gerçeğini habercilik zeka ve etik kurallarından uzak bir yorumla 'Çaykur'u sattılar' gibi bir başlıkla okuyucularına duyurdu. Gerçeği yansıtmayan habere tepkiler çığ gibi büyüdü. Tepkiler üzerine Karadeniz Gazetesinin muhabiri, RESOB Başkanı Aksoy'u telefonla arayarak Yazı İşlerinin haberi değiştirdiğini belirterek 'özür' diledi.

AKSOY'DAN TEPKİ
Başkan Aksoy, gazetenin yalan haberine tepki gösterdi. Aksoy, 'Çaykur'u ve birliğimizi zan altında bırakan bu manşeti kınıyor ve yalanlıyoruz. Gazete temsilcisi arayıp bu konuda özür diledi. Çaykur'un özelleştirilmesini konuşmak bölgeye ihanettir. Bu ifadelerimiz ve diğer açıklamalarımız çarpıtılarak haberleştirildi. Rize Esnaf teşkilatı olarak gerçeği yansıtmayan haberi kınıyoruz' ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi