CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, İl Kadın Kolları Başkanı Nurdan Tavukçuoğlu Ardal, İl Sekreteri Özlem Çemberci, İl Başkan Danışmanı Ali İnan ile 'Asgari Ücret 3 bin 100 lira olsun' ve esnafın sorunları ile ilgili broşürleri dağıttılar.

Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Yeniköy Mahallesinde yaklaşık 1500 broşür dağıtan CHP Rize İl Yönetimi, günün ekonomik şartlarında asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini vatandaşlara ve esnafa anlattılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz 'Bizim için faydalı bir çalışma oldu. Umarım Asgari Ücret Tespit Komisyonu hakkaniyetle bir rakam verir. Hiç bir çocuk yatağa aç girmez' dedi.

Broşür dağıtımını pandemi kurallarına uygun olarak gerçekleştirdiklerini belirten Deniz, vatandaşların da broşürleri dikkatle incelediğini ifade etti.

Deniz, broşürler sonrasında ise vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını sözlerine ekledi.

Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu Rize'de Seçimin Ardından Mahalle Muhtarları Belli Oldu

Asgari ücret kendi tahmini sorulduğunda ise Başkan Deniz, konuşulan rakamlara göre 2 bin 700 TL civarında bir şey düşünüldüğünü tahmin ettiğini kaydederken bu durumun fiyatların rayiç bedelinin yüksek olduğu Rize' de 2 çocuklu bir ailede açlık sınırının altında kaldığına dikkat çekti.

'Acı Reçeteyi Asgari Ücretle Geçinen Vatandaşlara Kesemezsiniz'

Deniz, 'Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir. Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkûm edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerim en az 3 bin 100 lira. 2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hak ediyor. Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı' dedi.

Editör: Haber Merkezi