İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'yla ilgili genelgede, 'Vali/Kaymakam tarafından onaylanan tören ve kutlama programı dışında başkaca bir kurum/kuruluş tarafından program düzenlenmesine müsaade edilmeyecek.' ifadelerini eleştiren CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, 'Ülkenin bu kadar ayrıştırıldığı ve kutuplaştırıldığı bu süreçte bizleri bir arada tutan milli bayramların, bu şekilde yasaklanması doğru değildir. Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için kimseden izin almayız. Pandemi kurallarını göz önünde bulundurarak, coşkulu bir şekilde kutlamalar yapacağız' dedi.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

Deniz, CHP Rize'nin 29 Ekim'de yapacağı etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:

''Cumhuriyet kenti Rize' sloganıyla bu yılki kutlamaları yapacağız. Milli ve dini bayramlar bizleri bir arada tutan özel günlerdir. Bu günlerin pandemi koşullarında da gerekli önlemler ve tedbirler alınarak coşkuyla kutlanmalıdır. İlçe örgütü olarak yarın resmi törenin dışında alternatif çelenk sunma törenimiz olacak. İlçe gençlik kollarımızın da ilçe binamızın önünde bir konser verecek. Pandemi kurallarına uyarak etkinlikleri yapmayı düşünüyoruz. Cumhuriyeti kuran parti olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı da tüm baskılara rağmen coşkuyla kutlayacağız'

Deniz, CHP Merkez İlçe Başkanlığı olarak da 29 Ekim'de 18:00-24:00 saatleri arasında Atatürk Anıtı önünde 'Cumhuriyet nöbeti' tutacaklarını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi