Spor Toto Süper Lig'in 28'inci haftasında Çaykur Rizespor sahasında Göztepe ile karşı karşıya geliyor.

Bugün saat 16:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Uğurlu'nun yardımcılıklarını Mehmet Cem Satman ile Mustafa Sönmez yaparken, Çağdaş Altay 4'üncü hakem olarak görev alacak.

ATMACA, BEŞİKTAŞ KARŞISINDA HÜSRAN YAŞADI

Geçtiğimiz hafta sahasında Beşiktaş'a 7-2 mağlup olan Çaykur Rizespor bu sonuçla Süper Lig tarihinde evinde en fazla gol yediği maçı geride bıraktı. İkinci devrede geride kalan 10 haftada Fenerbahçe ve Beşiktaş'a kaybeden yeşil mavililer geri kalan 8 maçın 7'sini kazandı 1'inde ise berabere kaldı. 27 hafta sonunda Çaykur Rizespor topladığı 34 puanla haftaya 11'inci sırada girdi.

Konuk ekip Göztepe ise ligde oynadığı son 6 maçta galip gelemedi. Söz konusu maçların 4'ünü kaybeden İzmir temsilcisi 2 maçta ise berabere kaldı. Son olarak sahasında Akhisarspor'a 1-0 mağlup olan Göztepe 27 hafta sonunda topladığı 27 puanla haftaya 16'ncı basamakta girdi.

6 HAFTADA 21 HAFTALIK PERFORMANS

Ligde oynanan son 6 maçın 4'ünü kazanan Çaykur Rizespor, sezonun ilk 21 haftasında aynı sayıda galibiyet almıştı. Evinde oynadığı son 7 maçta sadece birkez kaybeden Karadeniz temsilcisi bu mağlubiyeti geçtiğimiz hafta Beşiktaş karşısında yaşamıştı.

MURİÇ İÇ SAHADA ATMAYA DEVAM EDİYOR

Çaykur Rizespor'un Kosovalı forveti Vedat Muriç, iç saha maçlarını boş geçmiyor. Süper Lig'de oynanan son 6 iç saha maçının tamamında rakip fileleri sarsan Muriç bu sezon toplamda 12 kez gol sevinci yaşadı. Muriç attığı 12 golün yanı sıra 7 asist yaparak bu alanda da takımının lider ismi oldu. Muriç, ligde çıktığı son 13 maçta attığı 8 gol ve yaptığı 5 asistle toplamda 13 gole katkı sağladı.

SKORU KORUYAMIYOR

Çaykur Rizespor bu sezon öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım oldu. Yeşil mavililer skor üstünlüğü yakaladığı maçlarda sonunu getiremeyerek toplamda 19 puan kaybetti.

Konuk ekip Göztepe ise geride kalan haftalarda öne geçtiği maçlarda puan kaybı yaşamayan tek takım oldu.

PETRUCCI'NIN SAKATLIĞI SÜRÜYOR

Zorlu Göztepe maçı öncesi Çaykur Rizespor'da sakatlığı devam eden Davide Petrucci bu müsabakada görev alamayacak.

Konuk ekip Göztepe ise Halil ve Alpaslan bu maç için kadroya alınmazken Traore, Atakan ve Hakan ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemecek.

REKABETTE 15'İNCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Göztepe bugün Rize'de karşı karşıya gelecekleri mücadele ile Süper Lig'de 6, toplamda ise 15'inci kez birbirlerine rakip olacaklar.

İki takım arasında bugüne kadar oynanan 14 maçta Çaykur Rizespor 5 galibiyet alırken 7 maçta sahadan yenik ayrıldı. 2 maçta ise eşitlik bozulmadı.

Süper Lig'de ise bugüne kadar 5 kez karşılaşan iki ekibin mücadelelerinde Çaykur Rizespor ve Göztepe 2'şer galip geldi. 1 maçta ise takımlar sahadan beraberlik ile ayrıldı.Süper Lig'de Göztepe filelerini 5 kez havalandıran Çaykur Rizespor kalesinde ise 6 gol gördü.

Ligin ilk devresinde İzmir'de oynanan müsabakayı ev sahibi Göztepe 2-0 kazandı.

ATMACA EVİNDE KAYBETMEDİ

Süper Lig'de Çaykur Rizespor ile Göztepe'nin Rize'de karşı karşıya geldiği 2 mücadele de ev sahibi yeşil mavililer maç kaybetmedi. Çaykur Rizespor bu maçların birini kazanırken diğerinde berabere kaldı.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Mohamed Abarhoun, Chidozie Awaziem, Dario Melnjak, Mykola Morozuik, Azubuike Okechukwu, Musa Çağıran, Fernando Boldrin, Aatif Chahechouhe, Aminu Umar, Vedat Muriç

Sakat: Davide Petrucci

Cezalı: Yok

Göztepe: Beto, Lamine Gassama, Titi, Kadu, Lumor Agbenyenu, Andre Poko, Celso Borges, Andre Castro, Serdar Gürler, Yasin Öztekin, Nabil Ghilas

Sakat: Adama Traore, Hakan Çinemre, Atakan Kesgin

Cezalı: Yok

BAL'da Rize Fırtınası BAL'da Rize Fırtınası

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 13 Nisan Cumartesi - 16:00

Stad: Çaykur Didi Stadyumu

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu (Orta Hakem), Mehmet Cem Satman (1. Yardımcı Hakem), Mustafa Sönmez (2. Yardımcı Hakem), Çağdaş Altay (4. Hakem)

Yayın: beIN SPORTS HD 2

Form Durumları: Çaykur Rizespor (G,M,G,G,M) - Göztepe (M,B,B,M,M)

Editör: Haber Merkezi