Üst üste 3 deplasman maçını kazanan ve 6 haftadır mağlubiyet yüzü görmeyen Atmacalar, İstanbul deplasmanında yenilmediği takdirde kendi adına rekorlara imza atacak. Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Çaykur Rizespor deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya geliyor.

Cumartesi günü saat 19:00'da Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ile İbrahim Çağlar Uyarcan yaparken, Volkan Bayarslan 4'üncü hakem olarak görev alacak.

İkinci devrede geride kalan 6 haftada 5 galibiyet ve 1 beraberlik ile 16 puan toplayan Çaykur Rizespor, Galatasaray ve Medipol Başakşehir ile birlikte bu süreçte en fazla puan toplayan takım oldu. Yeşil mavililer son olarak sahasında Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup etti. 23 hafta sonunda Çaykur Rizespor topladığı 28 puan ile haftaya 12'nci basamakta girdi.

Ev sahibi Fenerbahçe ise bu sezon tarihini en kötü dönemlerinde birisini yaşıyor. İlk devreyi küme düşme hattında tamamlayan sarı lacivertliler, ikinci devrede oynadığı 6 maçta 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Geçtiğimiz hafta oynanan Beşiktaş derbisinde 3-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-3 berabere kalan Fenerbahçe'de bu geri dönüş ile birlikte moraller yükseldi.

Sarı kanaryalar 23 haftada topladığı 25 puanla haftaya 14'üncü sırada girdi.

ATMACA, REKORLAR PEŞİNDE

2005/2006, 2013/2014 ve 2015/16 sezonlarının ardından bu sezon da 6 maçlık yenilmeme serisine imza atan Karadeniz temsilcisi, Fenerbahçe karşısında da mağlup olmadığı takdirde Süper Lig'de ilk kez 7 hafta üst üste yenilgi almamış olacak.

Bunun yanında ligde üst üste 3 dış saha maçında sahadan galibiyet ile ayrılan yeşil mavililer, hafta sonu Fenerbahçe'yi yenmesi halinde Süper Lig'de ilk kez art arda 4 deplasman maçını kazanmış olacak.

İKİNCİ DEVREDE FARKLI BİR RİZESPOR

Sezonun ilk devresini son sırada tamamlayan Çaykur Rizespor, ikinci devre ile birlilte yükselişe geçti. Ligin ikinci devresinde 6 maçta 16 puan toplayan Atmacalar, Galatasaray ve Medipol Başakşehir ile birlikte bu süreçte en fazla puan toplayan takım oldu. Yeşil mavililer ikinci devrede mağlup olmayan 5 takımdan birisi olurken yediği 2 golle de en az gol yiyen takım olmayı başardı.

FENER'İN BELALISI OKAN BURUK

Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe karşısında çıktığı son 4 maçta sahadan galibiyet ile ayrıldı.

Geçtiğimiz sezon Akhisaspor'un başında ligde 2 kez Fenerbahçe'yi yenen Buruk, Türkiye Kupası finalinde de sarı lacivertlileri mağlup etti. Sezonun ilk devresinde Çaykur Rizespor'un başında ilk maçına Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan Buruk, bu maçıda 3-0 kazanmaya başardı.

MUHTEMEL KADROLAR

Fenerbahçe: Volkan Demirel - Martin Skrtel, Roman Neustadter, Mauricio Isla, Hasan Ali Kaldırım - Mehmet Topal, Tolgay Arslan, Nabil Dirar, Victor Moses, Miha Zajc - Roberto Soldado

Sakat: Tolga Ciğerci

Cezalı: Sadık Çiftpınar

Ç. Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Hakemi Açıklandı Ç. Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Hakemi Açıklandı

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan - Mohamed Abarhoun, Chidozie Awaziem, Dario Melnjack, Mykola Moroziuk - Azubuile Okechukwu, Abdullah Durak, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Braian Samudio - Vedat Muriç

Sakat: Davide Petrucci, Aatif Chahechouhe (Şüpheli)

Cezalı: Yok

MAÇ BİLGİLERİ

Tarih ve Saat: 2 Mart 2019 Cumartesi - 19:00

Stad: Ülker Stadyumu

Hakemler: Halil Umut Meler (Orta Hakem), Ceyhun Sesigüzel (1. Yardımcı Hakem), İbrahim Çağlar Uyarcan (2. Yardımcı Hakem), Volkan Bayarslan (4. Hakem)

Yayın: beIN SPORTS HD1

Form Durumları: Fenerbahçe (G-G-M-B-B), Çaykur Rizespor (G-G-B-G-G)

Editör: Haber Merkezi