25.11.1957 yılında Rize'nin Çamlıhemşin İlçesi Köprübaşı köyünde dünyaya gelen Osman Haşimoğlu, ailesinin ikinci çocuğudur. Annesi Hafize, babası Haşim Haşimoğlu'dur. İlk ve orta öğrenimini Çamlıhemşin'de tamamladıktan sonra uzun bir sure aile işletmelerinde ticaret ile uğraştı. Evli ve 4 çocuk babası olan Haşimoğlu, Çamlıhemşin ve Ayder turizminin gelişmesinde, kurdukları aile şirketleriyle bölgeye katkı sağladı.

Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

2001 yılında Ak Parti kurucuları arasında yer alarak, Çamlıhemşin Ak Parti Kurucu İlçe Başkanlığı ile siyasete adım atan Haşimoğlu 7 yıl ilçe başkanlığı, 5 yıl Rize il Genel Meclisi üyeliği yaparak Çamlıhemşin'i Rize'de temsil etti. İl Genel Meclisi'nde birçok projeyle ilçeye katkı sağlayan Haşimoğlu aynı zamanda Ak Parti İl Disiplin Kurulu üyeliği görevinde de bulundu.

Çamlıhemşin kültürü ile yetişmenin verdiği avantajlara sahip Haşimoğlu, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde Çamlıhemşin Belediye başkanlığına seçilerek, vaat ettiği projelerin takipçisi olarak göreve başladı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den yeniden aday olarak gösterildi.

Editör: Haber Merkezi