Rize'nin ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'nda ulaşım sağlanan yolda etkili sağanak yağışın ardından öğle saatlerinde heyelan meydana geldi. Dikkaya mevkisinde, Ardeşen-Çamlıhemşin ilçeleri arasındaki kara yolunda meydana gelen heyelanda yamaçtan kopan toprak ve beraberinde sürüklediği ağaç parçaları, yolu trafiğe kapattı. İhbar üzerine bölgeye karayolları ve belediye ekipleri sevk edildi.

Uzun araç kuyrukların oluştuğu yayla yolu, iş makineleriyle temizlenerek yeniden ulaşıma açılması için çalışma başlatıldı.

Heyelan sonucu yolun ulaşıma kapanması nedeniyle Ayder'den dönüş yolunda olan tatilciler, kendilerine gösterilen alternatif yolla Çamlıhemşin ilçesine bağlı Dikkaya köyü üzerinden Behiceköyü'ne bağlanarak Ardeşen ilçe merkezine ulaştı. Ayder Yaylası'na çıkmak isteyen araçlar ise uzun kuyruklar oluşturdu.

Çamlıhemşin Belediyesi ekipleri yol açma çalışmalarına devam ederken yolun kısa süre sonra açılması bekleniyor.

ÇAY BAHÇESİNDE MAHSUR KALDILAR
Öte yandan etkili sağanakla birlikte, Çamlıhemşin ilçesine bağlı bazı köy merkezlerindeki cadde ve sokaklar göle döndü. Yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İlçeye bağlı Çayırdüzü köyünde çay topladıkları sırada sel ve heyelana yakalanan bazı vatandaşlarda mahsur kaldı. Bölgeye iş makinesi ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

Editör: Haber Merkezi