Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu Trafik Şube Müdürü Özkan, Emekli Oldu

Projenin şantiye alanında düzenlenen toplantıya Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, DOKAP Başkan Yardımcısı Kemal Bilgin ve yüklenici firma yetkilileri katıldı.

Toplantıda Çay Çarşısı'yla ilgili bir sunum yapılarak, projenin durumuyla hakkında bilgi verildi. Projenin Rize'ye gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olacağı belirtilerek, çayın başkenti Rize için önemli bir sembol olacağı ifade edildi.

Rize'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağı düşünülen proje, içerisindeki çayın serüvenin anlatıldığı sinema salonu, çay evleri, satış reyonları ile birlikte Rize bezi, bakır işlemeciliği, yöresel yemekler gibi yerlerle bir sosyal yaşam alanı niteliği taşıyacağı vurgulandı.

Türk çayını daha etkin bir şekilde tanıtacak olan projeyle tüketici gruplarına farklı özellik ve kalite normlarında yer alan çay ürünlerini tadımı ve satışı yapılarak, şehirde üretilen çayın tanıtımının daha aktif bir şekilde gerçekleştirileceği aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi