Türkiye'nin kalkınmasında tartışılmaz öneme sahip olan, ülkenin kaynaklarını insanlığın ve milletin hizmetine sunarak kalkınmada büyük rol oynayan, madenlerin gün yüzüne çıkartılmasında her türlü tehlikelere göğüs gererek dünyanın en zor görevini icra eden madencilerin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutlamak amacıyla, Çayeli Fen Lisesi Konferans Salonunda programı düzenlendi.

Programa Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftöi, Büyükköy Belediye Başkanı Hamza Saruhan, Madenli Belediye Başkanı Necip Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, Müdür Yardımcısı Salih Yelkenci, Bakanlık Müşaviri Adem Külünk, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Ergene, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Haşımoğlu, Çayeli Ilçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aşçı, Çayeli Bakır A.Ş. Ticaret ve Finans Müdürü Ali Can, Halkla ilişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldılar.

Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor Rize Yeni Sosyal Alanına Kavuşuyor

Programın açılış konuşmasını Çayeli Bakır A.Ş. Ticaret Halkla ilişkiler Müdürü Osman Zeki Yazıcı yaptı. Madenciliğin tarihsel sürecine vurgu yapan Yazıcı, madenciliğin ülkemiz açısından önemini belirtti. Yazıcı, hayatın her alanında madencliğin var olduğuna bundan kaçmanın imkansız olduğuna vurgu yaptı. Yazıcı, sadece kendilerine düşen görevin madeni yeryüzüne çıkarırken madeni çevreye en az etkiyle ve zarar vermeden çıkarmak üzere çalışmalar yapmamız gerektiğini ifade etti.

Daha sonra Çayeli ilçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin Çayeli Bakır A.Ş.nin ilçenin eğitim süreçlerinde, paydaş olarak yüklenmiş olduğu etkin misyona vurgu yaparak Çayeli Bakır A.Ş. yetkililerine teşekkür etti. Madenciliğin emek isteyen güç bir sektör olduğuna vurgu yapan Şahin bu meşekkatli görev esnasında hayatını kaybeden maden şehitlerine Allah'tan rahmet, hayatta olanlara sağlık sıhhat diledi. Programda katkısı olan herkese teşekkür etti.

Program şiirlerin okunması, Müzik Öğretmenleri Oğuzhan Bektaşoğlu, İlker Başaran ve solist Seda Eyüpoğlu'nun hazırlamış olduğu müzik dinletisi ve dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesiyle devam etti.

Programın sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak, 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutlayıp şehit olan madencilere Allah'tan rahmet dilerken, maden emekçilerine de aileleriyle sağlık dolu günler temennisinde bulundu. Eğitim alanında Rize'ye yaptığı katkılarından dolayı Çayeli Bakır A.Ş.'ye teşekkür etti ve kurum adına Çayeli Bakır A.Ş Ticaret ve Finans Müdürü Ali Can'a plaket takdiminde bulundu.

Program katılımcılara yemek ikramıyla sona erdi.

FOTO GALERİ

Editör: Haber Merkezi