Partide Çayeli için ön plana çıkan isim işadamı ve siyaset bilimci Mehmet Akif Köse oldu. Mehmet Akif Köse'nin Çayeli'nde birleştirici rol oynamasının adaylık sürecini güçlendirdiği öğrenildi.

Aday belirleme sürecinin son aşamaya geldiği bölgede Çayeli için yapılan yerel anketlerde yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Anketlerde mevcut belediye başkanı Atilla Esmen'in değerlendirme sonuçlarında beklentilerin çok uzağında kaldığı halk ile gerekli teması kuramadığı değerlendirildi.

Mehmet Akif Köse isminin ilk sırada yer aldığı çalışmada, Köse'yi takip eden diğer ismin ise Mustafa Baltacı olduğu öğrenildi. Yapılan ankette 5 soruya yanıt aranırken vatandaşlar, belediye başkanını 'halkın içinde' görmek istedikleri yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Mevcut başkan Esmen'e vatandaşların en büyük eleştirisinin kaynaştırıcı olmadığı yönünde geldiği iddia edilirken Köse'nin ise her kesimin desteğini alabileceği vurgulandı.

-Son karar Yazıcı'nın
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı geçtiğimiz hafta geldiği Rize'de adayların netleşmesi için bir dizi görüşmelerde bulunmuştu. Yazıcı'nın babaocağı Çayeli'nde kararsız kaldığı öğrenilirken adayların belirlenmesi işleminin 15 Ocak'a kadar tamamlanacağını vurgulamıştı.

Adayların açıklanmasında gecikmenin başta Çayeli olmak üzere bazı ilçelerdeki anket sonuçlarının beklentileri karşılamaması nedeniyle kaynaklandığı sanılıyor.


Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında Soyguncuların Gasp Ettiği Taksici Tedavi Altında

Editör: Haber Merkezi