Süper Lig'de 23'üncü haftanın kapanış maçında Çaykur Rizespor sahasında Medipol Başakşehir'i konuk edecek.

Bugün saat 20:00'de Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan müsabakayı Cünety Çakır yönetecek. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ile Tarık Ongun yapacak. Oğuzhan Uğurlu ise karşılamanın dördüncü hakemi olarak görev alacak.

Başakşehir: 1 - Çaykur Rizespor: 0 (İlk yarı) Başakşehir: 1 - Çaykur Rizespor: 0 (İlk yarı)

ATMACA DÜŞÜŞTE
Çaykur Rizespor, ligde oynadığı son 3 maçta galibiyet elde edemedi. Yeşil-mavililer bu süreçte Demir Grup Sivasspor ile berabere kalırken Beşiktaş ve Gaziantep FK'ye kaybetti. Atmacalar, bir maç eksiği ile 21 maç sonunda topladığı 24 puanla haftaya 13'üncü sırada girdi.

Konuk ekip Medipol Başakşehir ise ligde zirve yarışını sürdürüyor. Son olarak sahasında Beşiktaş'ı 1-0 deviren İstanbul temsilcisi 22 hafta sonunda topladığı 43 puan ile haftaya 2'nci basamakta girdi.

ESKİ DOST: OKAN BURUK
Geçtiğimiz sezon Çaykur Rizespor'u çalıştıran Medipol Başakşehir teknik direktörü Okan Buruk, eski takımına karşı Rize'de ilk kez sahaya çıkacak.

Çaykur Rizespor, geçtiğimiz sezon Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de çıktığı 28 maçta 9 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde ederek 38 puan toplamıştı.

GERİYE DÜŞTÜĞÜ ZAMAN ÇEVİREMİYOR
Çaykur Rizespor bu sezon geriye düştüğü maçlarda puan alamayan tek takım oldu. Yeşil-mavililer skor avantajını kaybettiği 11 maçın tamamında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

İSTANBUL TAKIMLARI YARAMIYOR
Evinde oynadığı son 4 lig maçının 3'ünü kaybeden Çaykur Rizespor, bu mağlubiyetleri İstanbul takımları karşısında aldı. Atmacalar bu periyotta Fenerbahçe ve Beşiktaş'a 2-1, Kasımpaşa'ya ise 3-0 mağlup oldu.

SKODA VE DEMBA BA ÖNE ÇIKIYOR
Çaykur Rizespor'un devre arasında kadrosuna kattığı Çek forvet Milan Skoda, takımının ligde attığı son 4 golün 3'üne imza attı. Skoda bu gollerin tamamını iç sahada kaydetti.

Medipol Başakşehir'in deneyimli forveti Demba ba ise son haftalarda yükselen formu ile ön plana çıkıyor. Ba, son 6 lig müsabakasında 6 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Ayrıca Medipol Başakşehir'de Edin Visca, Çaykur Rizespor karşısında oynadığı son 3 maçta 4 gole doğrudan katkı sağladı.

REKABETTE 18'İNCİ RADEVU
Çaykur Rizespor ile Medipol Başakşehir bugüne kadar tüm kulvarlarda birbirlerine 17 kez rakip oldular. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 7, Medipol Başakşehir 8 galibiyet aldı, 3 maç berabere sona erdi. Medipol Başakşehir ağlarına 23 gol gönderen Çaykur Rizespor, kalesinde ise 28 gol gördü.

SÜPER LİG MAÇLARINDA BAŞAKŞEHİR ÜSTÜNLÜĞÜ
İki takım arasında Süper Lig'de bugüne kadar oynanan 11 maçta Medipol Başakşehir'in üstünlüğü göze çarpıyor. İstanbul temsilcisi 11 maçın 7'sini kazanırken, Çaykur Rizespor 2 galibiyet alabildi. Rakibi Süper Lig'de son olarak Aralık 2015'te mağlup eden Çaykur Rizespor, ligde Medipol Başakşehir ağlarını 7 kez havalandırırken kalesinde ise 13 gole engel olamadı.

Rize'de oynanan 5 lig maçında iki takımda 2'şer kez sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Editör: Haber Merkezi