Süper Lig'de 5'inci hafta müsabakasında Çaykur Rizespor, Adana Demirspor'un konuğu olacak. Cumartesi günü saat 19:00'da başlayacak karşılaşmaya Yeni Adana Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Geride kalan 4 hafta 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik alarak 1 puan toplayabilen yeşil-mavililer haftaya 18'inci basamakta girdi. Ev sahibi ekip ise 2 puanla 17'nci sırada yer alıyor.

Kötü Başlangıçlar
Çaykur Rizespor ligin ilk 4 haftası baz alındığında 2005/2006 sezonunun ardından en kötü başlangıçı yaptı. Atmacalar, Adana deplasmanında kaybetmesi halinde Süper Lig tarihinde ilk kez ilk 5 haftada 4 kez yenilmiş olacak.

Lige flaş transferler ile iddialı bir şekilde giren Adana Demirspor da işler ilk 4 haftada yolunda gitmedi. Takımı Süper Lig'de çıkaran teknik direktör Adnan Aybaba ile yolların ayrılmasının ardından göreve getirilen Vincenzo Montella da ilk maçında farklı yenilgi alarak hayal kırıklığı yarattı.

Gol ve Pozisyon Sıkıntıları
Ligin geride kalan 4 haftasında Çaykur Rizespor'un hücum bölgesinde yaşadığı sıkıntılar göze çarpıyor.

Atmacalar, bu periyotta rakip kalelere 7'si isabetli olmak üzere toplam 27 şut gönderdi. Yeşil-mavililer her iki alanda da ligin en az isabetli ve toplam şut gönderen ekibi oldu.

Ayrıca ilk 4 haftada en az gol beklentisi ile oynayan takım olan yeşil-mavililer, rakip ceza sahasında da 40 kez topla buluşarak, bu alanda da ligin en altında yer aldı.

İstanbulspor-Çaykur Rizespor Maçının Hakemi Belli Oldu İstanbulspor-Çaykur Rizespor Maçının Hakemi Belli Oldu

Gökhan'dan İyi ve Kötü İstatistik
Çaykur Rizespor'un milli file bekçisi Gökhan Akkan Süper Lig'in son iki sezonunda en fazla kurtarış yapan kaleci olmasının yanında kalesinde de en çok gol gören isim oldu.

26 yaşındaki futbolcu bu süreçte kalesine gelen 138 şutta gole izin vermezken, 62 şutta ise topu filelerinde gördü.

32 Yıl Sonra Süper Lig'de Karşılaşacaklar
Çaykur Rizespor ile Adana Demirspor uzun bir aranın ardından Süper Lig'de kozlarını paylaşacak.

Son olarak 1988/1989 sezonunda Süper Lig'de karşı karşıya gelen iki ekibin karşılaşmalarında Çaykur Rizespor 4, Adana Demirspor ise 2 galibiyet aldı. 2 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı.

Süper Lig'de iki takımda 8'er kez rakip fileleri havalandırırken, Adana'da oynanan karşılaşmalarda Çaykur Rizespor 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Rekabette 21'inci Randevu
İki takım bugüne kadar Süper Lig, 1'inci Lig ve Türkiye Kupası'nda 20 kez karşı karşıya geldi.

Bu maçların 11'ini Çaykur Rizespor, 4'ünü de Adana Demirspor kazanırken 5 maçta taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Adana Demirspor ağlarına 30 gol gönderen yeşil-mavililer kalesinde ise 28 gole engel olamadı.

Çaykur Rizespor rakibi ile oynadığı son 4 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik alarak hiç yenilmedi.

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi