Süper Lig'in 22'nci haftasında Çaykur Rizespor, Gaziantep FK ile deplasmanda karşı karşıya geliyor.

Bugün saat 20:00'de oynanacak olan müsabakayı Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık'ın yardımcılıklarını Serkan Olguncan ile Erdinç Sezertam yaparken Mert Güzenge müsabakanın dördüncü hakemi olacak. Bu müsabakada Halil Umut Meler VAR, Oğuzhan Uğurlu ise AVAR hakemi olarak görev alacak.

21'inci haftada İzmir'de Göztepe ile oynayacağı maça hava şartlarının el vermemesi nedeniyle gidemeyen Çaykur Rizespor'un maçı ertelenmişti. Yeşil mavililer 20 maç sonunda topladığı 24 puanla haftaya 11'inci sırada girdi. Ev sahibi Gaziantep FK ise 21 maç sonunda topladığı 27 puanla haftaya 9'uncu basamakta girdi.

DEPLASMANDA PUANLARI TOPLUYOR
Çaykur Rizespor ligde oynadığı son 2 dış saha maçından 4 puan çıkarmayı başardı. Atmacalar bu 2 karşılaşmadan önce oynadığı son 5 deplasman maçında puan alamamıştı. Çaykur Rizepsor ayrıca bu sezon deplasmanda en az gol atan takım takım oldu. Yeşil-mavililer bu sezon dış sahada oynadığı 9 maçta sadece 7 gol kaydedebildi.

RİZESPOR'UN KOZU SKODA
Çaykur Rizespor'un devre arasında kadrosuna kattığı Çek forvet Milan Skoda, performansı ile göz dolduruyor. Yeşil-mavili forma ile ligde 3 maça çıkan Skoda 3 kez rakip fileleri havalandırdı. Skoda, Gaziantep FK karşısında da takımının en önemli skor gücü olarak sahadaki yerini alacak.

Gaziantep FK forması giyen Güral Vural ise Fenerbahçe'nin ardından ligde en fazla golü Çaykur Rizespor ağlarına göndermeyi başardı.

SON DAKİKALAR MAÇIN ANAHTARI
Çaykur Rizespor bu sezon Süper Lig'de maçların son 15 dakikalarında en az skor üreten takım oldu. Yeşil-mavililer bu süre içerisinde sadece 1 gol kaydedebildi.
Ev sahibi Gaziantep FK ise ligde yediği gollerin büyük bir kısmını maçların son 15 dakikalarında kalesinde gördü. İç saha maçlarında rakip ceza sahasında topla sadece 152 kez buluşan Gaziantep FK, bu sezon bu alanda Süper Lig'in en düşük sayısına sahip takım konumunda.

SÜPER LİG'DE 2'NCİ KEZ
Çaykur Rizespor ile Gaziantep FK bu akşam oynanacak olan müsabaka ile birlikte Süper Lig'de birbirlerine 2'nci kez rakip olacaklar. İki takımı ligde karşı karşıya getiren ilk müsabakayı Gaziantep FK deplasmanda 2-1 kazanmayı başardı. Bu sonuçla şu an Süper Lig'de yer alan takımlar arasında Çaykur Rizespor'un mağlup edemediği tek takım Gaziantep FK oldu.

İki takım arasında tüm kulvarlarda oynanan 15 maçta ise Çaykur Rizespor 6, Gaziantep FK 5 galibiyet aldı, 4 maç berabere sona erdi.

Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor Atmaca, İstanbulspor Maçına Hazırlanıyor

MUHTEMEL KADROLAR
-Gaziantep FK:
Günay, Tosca, Djilobodji, Oğuz, Morais, Sousa, Maxim, Güray, Twumasi, Muhammet, Kayode
Cezalı: Kana-Biyik, Kenan
Sakat: Tetteh, Jefferson, Muğdat

-Çaykur Rizespor: Gökhan, Talbi, Fernandes, Moroziuk, Melnjak, Abdullah, Diomande, Boldrin, Aminu, Oğulcan, Skoda
Cezalı: Yok
Sakat: Yok

Editör: Haber Merkezi