Süper Lig'in 13'üncü haftasında Çaykur Rizespor sahasında İttifak Holding Konyaspor ile karşı karşıya geliyor.

Cumartesi günü saat 15:00'de Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek. Ekrem Kan ile İbrahim Bozbey, Özkahya'nın yardımcılıklarını yaparken, Abdullah Buğra Taşkınspor mücadelenin dördüncü hakemi olacak. Halis Özkahya bugüne kadar Çaykur Rizespor'un 21 maçını yönetti. Söz konusu maçlarda Karadeniz temsilcisi 5 galibiyet, 5 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı.

İSTİKRARSIZ SONUÇLAR
Çaykur Rizespor ve İttifak Holding Konyaspor bu sezon ligde istikrarlı bir görüntü çizemedi.

Ligde oynadığı son 11 maçta 2 galibiyet alabilen Çaykur Rizespor, son olarak deplasmanda Yukatel Denizlispor'a 2-0 kaybetti. Yeşil-mavililer 12 hafta sonunda topladığı 14 puanla haftaya 12'nci sırada girdi.

Konuk ekip İttifak Holding Konyaspor da son haftalarda başarısız bir grafik çiziyor. Yeşil-beyazlılar ligde 5 haftadır kazanamazken, bu maçların 4'ünden mağlubiyetle ayrıldı. İttifak Holding Konyaspor son olarak sahasında Beşiktaş'a 1-0 yenildi. Konuk ekip 12 hafta sonunda topladığı 13 puanla haftaya 14'üncü basamakta girdi.

ATMACA EVİNDE GOL YEMEDEN KAZANIYOR
Evinde oynadığı son 2 Süper Lig maçını gol yemeden kazanan Çaykur Rizespor, daha uzun bir seriyi en son ligden düştüğü 2016/17 sezonunun son üç iç saha karşılaşmasında yakaladı.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Süper Lig'de oynadığı son 2 maçta gol atamayan İttifak Holding Konyaspor ise bu karşılaşmayı da boş geçerse, Aykut Kocaman yönetiminde yaşadığı en uzun gol atamama serisini egale etmiş olacak.

KAFA GOLÜ YİYOR, ATAMIYOR
Çaykur Rizespor geride kalan haftalarda MKE Ankaragücü ile birlite skor olarak geriye düştüğü maçlarda puan alamayan 2 takımdan birisi oldu.

Bu sezon Süper Lig'de yediği 6 golle en fazla kafa golü yiyen takım Çaykur Rizespor oldu. Karadeniz temsilcisi bunun yanında rakip filelere henüz kafa golü gönderemedi.

Konuk ekip İttifak Holding Konyaspor ise şu ana kadar Beşiktaş ve Trabzonspor ile birlikte kalesinde kafa golü görmeyen 3 ekipten biri oldu. Bunun yanında yeşil-beyazlılar yediği 7 golle şu ana kadar ceza sahası dışından en fazla gol yiyen takım oldu.

REKABETTE 34'ÜNCÜ RANDEVU
Çaykur Rizespor ile İttifak Holding Konyaspor bugüne kadar 33 kez birbirlerine rakip oldular. Söz konusu maçların 11'ini Çaykur Rizespor, 9'unu ise İttifak Holding Konyaspor kazanırken 13 maç berabere sona erdi.

İttifak Holding Konyaspor ağlarını 41 kez havalandıran Çaykur Rizespor, kalesinde ise 37 gol gördü.

Süper Lig'de 22 kez birbirlerine rakip olan iki takımın maçlarında İttifak Holding Konyaspor'un galibiyet sayılarında 7-4'lük üstünlüğü bulunuyor. 11 lig maçında ise taraflar sahadan 1 puanla ayrıldı.

Lig maçlarında Çaykur Rizespor'un 24 golüne İttifak Holding Konyaspor 27 golle karşılık verdi.

Çaykur Rizespor, İttifak Holding Konyaspor karşısında ligde oynadığı 11 iç saha maçında da mağlup olmadı. Söz konusu maçların 3'ünü kazanan Atmacalar, 8 maçta rakibi ile berabere kaldı.

İç sahada İttifak Holding Konyaspor ağlarına 14 gol gönderen Çaykur Rizespor, kalesinde ise 9 gol gördü.

MUHTEMEL KADROLAR
Çaykur Rizespor:
Gökhan, Abarhoun, Talbi, Morozuik, Melnjak, Diomande, Attamah, Sasse, Umar, Samudio, Scepovic
Sakat: Boldrin, Vetrih, Atakan
Cezalı: Yok

İttifak Holding Konyaspor: Serkan, Skubic, Anicic, Diagne, Ferhat, Jonsson, Jevtovic, Ömer Ali, Milosevic, Miya, Bajic
Sakat: Ali Turan, Ertuğrul, Jevtovic, Savaş
Cezalı: Yok

Editör: Haber Merkezi