Karadeniz'i Süper Lig'de temsil eden iki takımdan birisi olan Çaykur Rizespor, inişli-çıkışlı performans sergilediği ve istikrar yakalayamadığı sezonu 35 puanla 15'inci basamakta tamamladı.

Son haftalarda küme düşme korkusu yaşayan yeşil-mavililer, kötü deplasman karnesine karşın iç sahada aldığı puanlarla lige tutunmayı başardı.

Kırılma maçlarını kazandı

Çaykur Rizespor, küme düşme hattındaki direkt rakipleri ile son haftalarda oynadığı maçları kazanması ile ligde kalmayı başardı.

31'inci haftada Hes Kablo Kayserispor maçı, Çaykur Rizespor'un bu sezon en fazla akıllarda kalan maçı oldu. Düşme hattını yakında ilgilendiren müsabakada 90'ıncı dakikaya 2-1 mağlup giren yeşil-mavililer, uzatma dakikalarında bulduğu 2 golle müsabakayı 3-2 kazanarak, ligde kalmak adına ilk önemli adımını attı.

33'üncü haftada bu kez düşmeme mücadelesi verdiği bir diğer rakibi BtcTurk Yeni Malatyaspor'u sahasında konuk eden Karadeniz temsilcisi, 3-0'lık net bir skorla rakibini mağlup ederek son haftaya büyük bir avantajla girdi.

Son haftada Fenerbahçe'ye mağlup olmasına karşın rakiplerinin de yenilmesi ile Çaykur Rizespor avantajını kullanarak ligde kalmayı başardı.

Sezonun en fazla mağlup olan takımı

Çaykur Rizespor bu sezon Süper Lig'de en fazla mağlubiyet alan takım oldu. Atmacalar 34 haftanın 19'unda sahadan puansız ayrıldı.

Yeşil-mavililer ayrıca aldığı 5 beraberlikle de Beşiktaş ile birlikte sezon boyunca en az berabere kalan takım oldu.

Deplasman karnesi kötü gidişi etkiledi

Çaykur Rizespor, küme düşen Hes Kablo Kayserispor ile birlikte bu sezon deplasmanda en az puan toplayan takım oldu.

Dış sahada oynadığı 17 maçta 2 galibiyet alabilen yeşil-mavililer, 2020 yılında oynadığı deplasman karşılaşmalarında galibiyet sevinci yaşayamadı.

Yeşil-mavililer son deplasman galibiyetini, ligin 16'ncı haftasında BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında 2-0'lık skorla aldı.

İlk 2 maç dışında üst üste galibiyet alamadı

Sezonun ilk maçında Gençlerbirliği, 2'nci haftada da Demir Grup Sivasspor'u mağlup eden Çaykur Rizespor, sonraki 32 haftada 2 maç üst üste kazanmayı başaramadı.

Lig boyunca iki kez 4 haftalık mağlubiyet serisi yaşayan Atmacalar, üst üste 8 hafta da galibiyet özlemi yaşadı.

Sezonu 3 farklı teknik direktörle tamamladı

Çaykur Rizespor, sezon başında teknik direktörlük koltuğunu İsmai Kartal'a emanet etti. 24'üncü haftada Trabzonspor karşısında alınan 5-2'lik mağlubiyetin ardından Kartal ile yollar ayrıldı. Kartal yönetiminde Çaykur Rizespor 24 haftada 7 galibiyet 3 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı.

Trabzonspor mağlubiyetinin ardından yeşil-mavililerde teknik direktörlük görevine bordo-mavililerin eski antrenörü Ünal Karaman getirildi. Karaman, 32'inci haftada oynanan Kasımpaşa maçının ardından görevinden istifa etti. Karaman yönetiminde 9 maça çıkan yeşil-mavililer 2 galibiyet 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Çaykur Rizespor'da sezonun son 2 haftasında Mehmet Ali Karaca teknik direktörlük görevini üstlendi. Karaca yönetiminde çıkılan maçlarda BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 3-0 yenen yeşil-mavililer, son haftada Fenerbahçe'ye 3-1 kaybetti.

Karadeniz temsilcisi gelecek sezon için Hırvat teknik direktör Stjepan Tomas ile anlaştı.

En istikralı Melnjak, en golcü Skoda

Çaykur Rizespor'da sezonun en istikrarlı ismi Hırvat sol bek Dario Melnjak oldu. 34 maçın tamamında oynayan Melnjak 3 bin 13 dakika süre aldı. Melnjak'ın ardından 2 bin 620 dakikayla Fernando Boldrin, 2 bin 430 dakikayla Montassar Talbi ve 2 bin 197 dakikayla Gökhan Akkan en fazla süre alan futbolcular oldu.

Çaykur Rizespor'da sezonun en skorer ismi ise devre arasında transfer edilen Çek forvet Milan Skoda oldu. Ligin ikinci yarısında oynanan 17 maçın tamamında görev alan Skoda, 10 gol kaydetti. Skoda'nın ardından 6 golle Fernando Boldrin ve 5 golle de Braian Samudio en skorer isimler oldu.

En hırçın Diomande

Çaykur Rizespor'da sezonun en fazla kart gören oyuncusu Ismael Diomande oldu. Diomande sezonu 9 sarı 1 de kırmızı kart görerek tamamladı.

Sezon boyuncu 4 kez maçları 10 kişi tamamlamak zorunda kalan yeşil-mavililer, söz konusu maçların 3'ünde mağlup oldu, 1'ini kazandı.

Kupaya son 16 turunda veda etti

Çaykur Rizespor'un bu sezonki Ziraat Türkiye Kupası macerası son 16 turuna kadar sürdü.

Kupaya 4'üncü turda katılan yeşil-mavililer bu turda 1071 Çankırıspor 3-1 mağlup ederek 5'inci tura yükseldi

Çift maç eleme usulü ile oynanan 5'inci tur müsabakasında Samsunspor ile karşılaşan Atmacalar, ilk maçı evinde 3-2 kazandı, deplasmanda ise 1-1 berabere kalarak son 16 takım arasına adına yazdırdı.

Son 16 turunda kupayı en fazla müzesine götüren takım olan Galatasaray ile eşleşen Çaykur Rizespor, evinde rakibi ile 1-1 berabere kaldı, deplasmanda ise 2-1 mağlup olarak kupaya veda etti.

Çayelispor Hedefe Kilitlendi! Çayelispor Hedefe Kilitlendi!

ERHAN ALPAYDIN

Editör: Haber Merkezi