Süper Lig'in 15'inci haftasında Çaykur Rizespor, Kasımpaşa ile kendi sahasında karşı karşıya geliyor. Bugün saat 15:00'de Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Ümit Öztürk yönetecek. Osman Gökhan Bilir ile Kamil Çetin, Öztürk'ün yardımcılıklarını yaparken Bilal Köseoğlu mücadelenin dördüncü hakemi olacak.

İSTİKRARSIZ SONUÇLAR

Çaykur Rizespor bu sezon istikrarsız bir görüntü çiziyor. Evinde oynadığı son 3 maçı kazananan Karadeniz temsilcisi, dış sahada ise üst üste 5 maçtan mağlup ayrıldı. Son olarak deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor'a 1-0 mağlup olan yeşil-mavililer haftaya topladığı 17 puanla 12'nci basamakta girdi.

Konuk ekip Kasımpaşa da son haftalarda kötü bir grafik çiziyor. Ligde 5 maçtır kazanamayan ve son 4 maçını kaybeden İstanbul temsilcisi, son olarak sahasında Beşiktaş'a 3-2 mağlup oldu. Kasımpaşa, 14 hafta sonunda topladığı 12 puanla haftaya 15'inci sırada girdi.

ATMACA EVİNDE FARKLI

TSL 32. Hafta I Çaykur Rizespor -Antalyaspor 1-0 (İlk Yarı) TSL 32. Hafta I Çaykur Rizespor -Antalyaspor 1-0 (İlk Yarı)

Evinde oynadığı son 3 maçı kazanan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa'yı da mağlup etmesi halinde Aralık 2004'ten sonra ilk kez 4 maçlık seri yakalamış olacak. Yeşil-mavililer bunun yanında iç saha maçlarında en fazla ikili mücadele ve hava topu kazanan takım oldu.

Konuk ekip Kasımpaşa ise 2014/2015 sezonunda bu yana dış sahada en fazla mağlup ettiği takım Çaykur Rizespor oldu.

GERİYE DÜŞTÜĞÜ MAÇLARI ÇEVİREMİYOR

Çaykur Rizespor bu sezon skor olarak geriye düştüğü 7 maçı da kaybetti. Geride kalan 14 haftada Karadeniz temsilcisi, Ankaragücü ile birlikte skor dezavantajını lehine çeviremeyen iki takımdan birisi oldu.

Ligde oynadığı son 4 maçta mağlup olan Kasımpaşa ise Ankaragücü ile birlikte bu süreçte puan alamayan iki takımdan birisi oldu. İstanbul temsilcisi ayrıca 14 haftalık süreçte en fazla orta yapan takım olmasına karşın Gençlerbirliği ile birlikte henüz kafa topu ile gol atamayan iki takımdan birisi oldu.

REKABETTE 27'NCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Kasımpaşa bugüne kadar tüm kulvarlarda 26 kez birbirlerine rakip oldular. Bu maçların 11'inde Çaykur Rizespor, 9'unda ise Kasımpaşa sahadan galibiyetle ayrılırken 6 maç berabere sona erdi.

Kasımpaşa ağlarını 46 kez havalandıran yeşil-mavililer kendi kalesinde ise 41 gole engel olamadı.

LİG MAÇLARINDA KASIMPAŞA ÜSTÜN

İki takımı Süper Lig'de karşı karşıya getiren 12 maçta Çaykur Rizespor 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Kasımpaşa karşısında son 10 lig maçında sadece 2 kez kazanabilen Çaykur Rizespor, son galibiyetini geçtiğimiz sezon İstanbul'da oynanan müsabakada aldı.

Lig maçlarında Kasımpaşa filelerine 14 gol gönderen Çaykur Rizespor, kalesindeise 16 gol gördü.

Rize'de oynanan 6 lig maçında ise ev sahibi Çaykur Rizespor 2, Kasımpaşa ise 3 kez sahadan galibiyetle ayrıldı.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan, Abarhoun, Talbi, Abdullah, Melnjak, Diomande, Attamah, Vetrih, Umar, Samudio, Oğulcan

Sakat: Barış, De Pauw, Sasse, Moroziuk

Cezalı: Yok

Kasımpaşa: Fatih, Popov, Fernandes, Ben Youssef, Özgür Çek, Sadiku, Aytaç Kara, Quaresma, Hajradinovic, Mustafa Pektemek, Koita

Sakat: Yusuf, Pavelka, Thiam, Ramazan, Veigneau

Cezalı: Hafez

Editör: Haber Merkezi