Süper Lig'in 9'uncu haftasında Çaykur Rizespor, sahasında MKE Ankaragücü ile karşı karşıya gelecek. Bugün saat 20:30'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Koray Gençerler yönetecek. Serkan Ok ile Yusuf Bozdoğan, Gençerler'in yardımcılıklarını yaparken Mustafa Kürşad Filz müsabakanın dördüncü hakemi olarak görev alacak.

SON 4 HAFTADA KABUS YAŞIYOR

Süper Lig'in ilk 4 haftasında yenilmeyen Çaykur Rizespor, son 4 haftada ise oynadığı tüm maçları kaybetti. Ligde 6 maçtır kazanamayan Atmacalar, son olarak Aytemiz Alanyaspor deplasmanında 5-2 mağlup oldu. Yeşil-mavililer 8 hafta sonunda topladığı 8 puanla haftaya 16'ncı sırada girdi.

Konuk ekip MKE Ankaragücü ise son 5 haftada sadece 1 kez galip gelebildi. Başkent temsilcisi son olarak sahasında karşı karşıya geldiği Beşiktaş ile golsüz berabere kaldı. MKE Ankaragücü 8 haftalık periyotta topladığı 9 puanla haftaya 13'üncü basamakta girdi.

RİZE'DE EV SAHİBİ GÜLÜYOR

Çaykur Rizespor ile MKE Ankaragücü bugüne kadar Süper Lig'de 24 kez karşı karşıya geldi. Bu müsabakalarda Çaykur Rizespor 7, MKE Ankaragücü 10 kez galip geldi, 7 müsabaka ise berabere sona erdi.

Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü karşısında ligde elde ettiği galibiyetlerin tamamının iç sahada kazandı. Rize'de oynanan 12 maçta yeşil-mavililer 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Çaykur Rizespor, MKE Ankaragücü karşısında iç sahada oynadığı son 11 maçta ise sadece 1 kez mağlup oldu.

SON DAKİKALARDA GOL ATAMIYORLAR

Süper Lig'de geride kalan 8 haftada maçların son 15 dakikasında gol atamayan iki takım Çaykur Rizespor ile MKE Ankaragücü oldu.

Çaykur Rizespor, bu sezon yediği 5 kafa golüyle bu alanda en fazla kalesinde gol gören takım oldu.

EN FAZLA KATKI BOLDRIN'DEN GELDİ

Şu an Çaykur Rizespor forması giyen futbolcular arasında son iki Süper Lig sezonunda en fazla gole katkı sağlayan isim olan Fernando Boldrin oldu. Takımının ligdeki son 2 golüne de imza atan Brezilyalı futbolcu bu süreçte 7 gol ve 7 asist ile 14 gole katkı sağladı.

Konuk ekip MKE Ankaragücü'nde ise bu sezon atılan 6 golün 3'ünü Dever Orgill kaydetti.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan, Chatziisaias, Talbi, Morozuik, Melnjak, Diomande, Vetrih, Boldrin, Umar, Oğulcan, Samudio
Sakat: Scepovic, Attamah
Cezalı: Yok

Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı! Başkent'te Gol Sesi Çıkmadı!

MKE Ankaragücü: Korcan, Kitsiou, Pazdan, Kulusic, Pinto, Faty, Mehmet, İlhan, Aydın, Hasan, Orgill
Sakat: Cebrail, Moke, Canteros, Scarione
Cezalı: Sedat

Editör: Haber Merkezi