Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor Altin Zeqiri: Tek Odak Noktam Rizespor

Beşiktaş'ın yollarını ayırmayı planladığı isimler arasında yer alan Mustafa Pektemek'e son olarak Çaykur Rizespor talip oldu.
Eski takımı Gençlerbirliği'nin teklifine, geçen sezon küme düşmesi sebebiyle olumsuz yanıt veren 29 yaşındaki futbolcu için bu kez Rizespor'un harekete geçtiği kaydedildi.

Oyuncu ve kulübün anlaşması halinde Beşiktaş'ın, transfere kolaylık sağlayacağı öğrenildi. Futbola 1999 senesinde Topağaçspor altayapısında başlayan Pektemek, 2005 senesinde ise Sakaryaspor alyapısına geçti. İlk profesyonel sözleşmesini de 2006 senesinde Sakaryaspor ile imzaladı.

2006-08 yıllarını burada geçiren genç forvet, görev aldığı 33 maçta 4 gol ile takımına destek verdi. 2008 senesinde Gençlerbirliği'ne transfer oldu. Burada 3 sezon geçiren Pektemek, ayrıca bu dönemde Türkiye U-21 takımında oynamaya başladı.

Gençlerbirliği forması ile 67 maçta forma şansı bulan milli futbolcu, 24 kez rakip ağları havalandırmayı başardı. 2011-2012 sezonunda Beşiktaş'a büyük ümitlerle transfer olan Pektemek genel olarak beklentilerin altında kaldı.

Sık sık yaşadığı sakatlıklarla form tutmakta zorluk yaşayan Pektemek geçen sezon siyah beyazlı forma ile tüm kulvarlarda 15 maça çıktı ve 5 gol kaydetti.

Editör: Haber Merkezi