27 Eylül Pazar günü saat 13:30'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan müsabakada Fırat Aydınus düdük çalacak.

Aydınus'un yardımcılıklarını Aleks Taşçıoğlu ile Candaş Elbil üstlenirken, Abdullah Buğra Taşkınspor müsabakada dördüncü hakem olarak görev alacak.

Ev Sahibi Avantajını Kullanmak İstiyor
Süper Lig'de oynadığı son 9 deplasman maçını kaybeden Çaykur Rizespor, iç sahada ise daha iyi bir grafik çiziyor. Ligde oynadığı son 6 iç saha maçında tek mağlubiyetini ligin ilk haftasında oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında alan yeşil-mavililer, Aytemiz Alanyaspor karşısında da bugüne kadar sahasında mağlubiyet yüzü görmedi.

Ligdeki ilk 2 maçını kazanarak Galatasaray ile birlikte zirveyi paylaşan Aytemiz Alanyaspor ise üst üste 4 maçtır sahadan galibiyet ile ayrılıyor. Akdeniz temsilcisi Çaykur Rizespor'u yendiği takdirde art arda en fazla maç kazanma rekorunu da egale etmiş olacak.

İlk 2 maçı gol yemeden kazanan konuk ekip bu maçta aynı başarıyı elde etmesi takdirde ilk kez 3 maç üst üste kalesini gole kapatarak kazanmış olacak.

Skoda Evi Seviyor
Süper Lig'de Çaykur Rizespor'un sahasında kaydettiği son 4 golün 3'üne Çek forvet Milan Skoda imza attı.

Yeşil-mavililerin Brezilyalı futbolcusu Fernando Boldrin ise geçtiğimiz sezon Aytemiz Alanyaspor'a karşı takımının attığı 3 gole doğrudan katkı sağladı. Boldrin söz konusu maçlarda 2 gol 1 de asist ile oynadı.

7'nci Kez Karşı Karşıya Gelecekler
Çaykur Rizespor ile Aytemiz Alanyaspor bugüne kadar 6 kez birbirlerine rakip oldular. Bu maçlarda Atmacalar 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Antalya temsilcisinin ağlarına 9 gol gönderen yeşil-mavililer kendi kalesinde ise 10 gole engel olamadı.

İki takımın karşı karşıya geldiği son 4 maçta Çaykur Rizespor rakibini mağlup edemedi. Söz konusu maçların 3'ü berabere biterken bir maçta Aytemiz Alanyaspor sahadan 3 puanla ayrıldı.

Rize'deki Maçlar
İki takımı Rize'de karşı karşıya getiren 3 maçta Çaykur Rizespor 1 galibiyet ve 2 beraberlik alarak rakibi karşısında hiç mağlup olmadı.

Golcüler
Rekabette Çaykur Rizespor adına en skorer isimler 2'şer golle Leonard Kweuke, Vedat Muriç ve Fernando Boldrin olurken, Aytemiz Alanyaspor'da Papiss Cisse 3 kez yeşil-mavililerin ağlarını sarstı.

Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

2 Sakat 1 Şüpheli
Çaykur Rizespor'da sakatlıkları devam eden Ismael Diomande ile Aminu Umar'ın Aytemiz Alanyaspor maçında forma giyemeyeceği öğrenildi. Amedej Vetrih'in durumu ise maç saatinde netlik kazanacak.

Konuk ekip Aytemiz Alanyaspor'da ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Muhtemel Kadrolar
-Çaykur Rizespor:

Gökhan, Meriah, Selim, Moroziuk, Melnjak, Tunay, Abdullah, Boldrin, Baiano, Samudio, Skoda

-Aytemiz Alanyaspor:
Marafona, Caulker, Tzavellas, Ahmet, Juanfran, Fatih, Ceyhun, Bakasetas, Efecan, Davidson, Babacar

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi