Bugün saat 19:15'de Eryaman Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Bahattin Şimşek yönetecek. Şimşek'in yardımcılıklarını Osman Gökhan Bilir ile Kamil Çetin yaparken, Ferhan Kestanlıoğlu 4'üncü hakem olarak görev alacak.

YENİ SEZONA YENİ İSİMLERLE GİRİLİYOR

Çaykur Rizespor'da yeni sezon öncesi kadroda önemli değişiklikler yaşandı. Teknik direktör Okan Buruk'un yerine İsmail Kartal getirilirken, Vedat Muriç, Aatif Chahechouhe, Chidozie Awaziem, Okechukwu Azubuike, Aminu Umar ve Musa Çağıran gibi geçtiğimiz sezonun as futbolcuları ile yollar ayrıldı.

Yeşil mavililer transfer döneminde bugüne kadar kadrosuna 15 yeni isim ekledi.

ATMACA İLK HAFTALARDA GENÇLER'E KAYBETMEDİ

Sezonun ilk maçında Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor, bugüne kadar başkent temsilcisi ile 4 kez sezonun ilk maçında karşı karşıya geldi. Karadeniz temsilcisi bu maçlarda 2 galibiyet ve 2 beraberlik alarak rakibine hiç kaybetmedi.

Süper Lig'in açılış haftasına iç sahada girdiği son 6 sezonun 5'inde yenilmeyen Gençlerbirliği (2G 3B), bu seri boyunca tek mağlubiyetini 2015/2016 sezonunda Çaykur Rizespor'dan aldı (2-3).

Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

Süper Lig tarihinde toplam 8 sezonda ligin ilk haftasını deplasmanda açan Rizespor, bu maçların sadece birini kazanabildi (3B 4M); o maçta da rakipleri Gençlerbirliği'ydi (2-3).

Çaykur Rizespor sezonun açılış maçlarında 4 galibiyet, 9 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

GENÇLERBİRLİĞİ İLE 35'İNCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor ilk hafta karşılaşacağı Gençlerbirliği ile bugüne kadar Süper Lig'de 28, tüm kulvarda ise 34 kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 34 maçta Çaykur Rizespor 9, Gençlerbirliği 17 galibiyet alırken 8 maç berabere sona erdi.

Süper Lig'de iki takımın karşı karşıya geldiği maçlarda Atmacalar 8, başkent temsilcisi 13 kez sahadan 3 puanla ayrıldı, 7 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

MUHTEMEL KADROLAR

Gençlerbirliği: Diallo, Ahmet Oğuz, Zargo Toure, Flavio, Pierre-Yves Polomat, Yasin Pehlivan, Soner Dikmen, Stéphane Sessègnon, Candeias, Giovanni Sio, Nadir Çitftçi

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan, Moroziuk, Abarhoun, Chatziisaias, Melnjak, Vetrih, Diomande, Samudio, Boldrin, Nill De Pauw, El Kabir

Editör: Haber Merkezi