Süper Lig'de 2019/2020 sezonunun perdesi kapanıyor.

Medipol Başakşehir'in şampiyonluğunu ilan ettiği sezonun 34'üncü ve son haftasında Çaykur Rizespor, İstanbul deplasmanında Fenerbahçe'nin konuğu olacak.

25 Temmuz Cumartesi günü saat 21:00'de Ülker Stadyumu'nda oynanacak olan müsabakayı Halis Özkahya yönetecek. Mustafa Emre Eyisoy ile Ekrem Kan, Özkahya'nın yardımcılıklarını yaparken, Direnç Tonusluoğlu müsabakada dördüncü hakem olarak görev alacak.

Atmaca'ya 1 puan yetiyor

33'üncü haftada sahasında BtcTurk Yeni Malatyaspor'u 3-0 mağlup eden Çaykur Rizespor, Süper Lig'de kalma adına önemli bir avantaj elde etti.

Atmacalar, Fenerbahçe karşısında en az 1 puan aldığı takdirde diğer maçların sonuçlarını beklemeden ligde kalmayı garantileyecek.

Çaykur Rizespor olası mağlubiyette Yukatel Denizlispor ve Hes Kablo Kayserispor ile üçlü averaja kalması durumunda küme düşecek. Bunun dışında Hes Kablo Kayserispor ile ikili averajda eşit durumda olan yeşil-mavililer genel averajda ise 14 gol fazla atmanın avantajına sahip durumda. Bu iki durumun haricinde Çaykur Rizespor alacağı herhangi bir sonuçta da ligde kalmayı başaracak.

Son 7 deplasmanda puan alamadı

Son dış saha galibiyetini 21 Aralık 2019 tarihinde BtcTurk Yeni Malatyaspor karşısında alan Çaykur Rizespor, 2020 yılında oynadığı deplasman maçlarının hiçbirini kazanamadı.

Üst üste 7 dış saha maçında rakiplerine mağlup olan Karadeniz temsilcisi, 8 maçtır da deplasmanda galibiyet elde edemedi.

Bu sezon İstanbul deplasmanında 4 maça çıkan Çaykur Rizespor, Galatasaray, Kasımpaşa ve Medipol Başakşehir'e mağlup oldu, Beşiktaş ile berabere kaldı ve bu maçlardan 1 puan çıkartabildi.

Çaykur Rizespor, Sahasında Antalyaspor ile Karşılaşacak Çaykur Rizespor, Sahasında Antalyaspor ile Karşılaşacak

Süper Lig'deki 38'inci randevu

İki takım yarın karşılaşacakları müsabaka ile 38'inci kez birbirlerine rakip olacaklar.

Geride kalan 37 maçta Çaykur Rizespor 7, Fenerbahçe ise 22 kez sahadan 3 puanla ayrıldı. 8 maçta taraflar eşitliği bozamadı.

Sarı-lacivertlilerin ağlarına 38 gol gönderen Atmacalar, kalesinde ise 73 gole engel olamadı.

Ligin ilk devresinde Rize'de oynanan müsabaka Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Kadıköy'deki son galibiyet 1981 yılında

Çaykur Rizespor, Fenerbahçe karşısında dış sahadaki son galibiyetini 1980/1981 sezonunda oynanan ve 3-2 kazandığı müsabakada aldı.

Süper Lig'de rakibi karşısında ilk 2 deplasman maçını kazanan yeşil-mavililer daha sonra oynadığı 16 maçta 13 mağlubiyet ve 3 beraberlik aldı.

Muhtemel Kadrolar
Fenerbahçe:

Altay, Fallette, Serdar, Dirar, Hasan Ali, Emre, Ozan, Ömer Faruk, Ferdi, Rodrigues, Allahyar
Cezalı: Muriç, Deniz, Tolga, Jailson
Sakat: Tolgay, Mehmet, Mevlüt, Gustavo

Çaykur Rizespor:
Gökhan, Talbi, Fernandes, Moroziuk, Melnjak, Abdullah, Garmash, Oğuz Kağan, Tunay, Boldrin, Skoda
Cezalı: Samudio, Vetrih
Sakat: Umar, Abarhoun, Diomande

Haber: Erhan Alpaydın

Editör: Haber Merkezi