Spor Toto Süper Lig'in 25'inci haftasında Çaykur Rizespor sahasında İstikbal Mobilya Kayserispor ile karşı karşıya geliyor.

Pazar günü saat 16:00'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak olan mücadeleyi Halis Özkahya yönetecek. Özkahya'nın yardımcılıklarını Asım Yusuf Öz ile Hakan Yemişken yaparken, Emre Malok 4'üncü hakem olarak görev alacak.

İkinci devredeki ilk mağlubiyetini geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe maçında 3-2'lik skorla alan Çaykur Rizespor, son 7 haftada 16 puan topladı. Yeşil mavililer 24 hafta sonunda kazandığı 28 puanla haftaya 13'üncü sırada girdi.

Konuk ekip İstikbal Mobilya Kayserispor ise ligde oynadığı son 10 maçta mağlubiyet yaşamadı. Sarı kırmızılılar geçtiğimiz hafta sahasında Beşiktaş ile 2-2 berabere kaldı. İstikbal Mobilya Kayserispor bu haftaya topladığı 32 puan ile 7'nci basamakta girdi.

ATMACA EVİNDE KAYBETMİYOR

Çaykur Rizespor Süper Lig'de evinde oynadığı son 5 maçta 2 galibiyet ve 3 beraberlik alarak hiç yenilmedi. En son 2013/2014 sezonunda iç sahada üst üste 6 maç kaybetmeyen Atmacalar, İstikbal Mobilya Kayserispor maçında da yenilmediği takdirde bu seriyi egale etmiş olacak.

AATIF, KAYSERİSPOR'U SEVİYOR

Çaykur Rizespor'un devre arasında kadrosuna kattığı Aatif Chahechouhe, Süper Lig'de Akhisarspor'un ardından en çok gol attığı takım İstikbal Mobilya Kayserispor oldu. Aatif, sarı kırmızılılara karşı forma giydiği 6 maçta 5 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. Faslı futbolcu Çaykur Rizespor forması ile ligde çıktığı 6 maçta 2 gol kaydetti.

İKİLİ MÜCADELE LİDERİ

Çaykur Rizespor bu sezon ligde en fazla ikili mücadele kazanan takım oldu. Bunun yanında Atmacaların Kosovalı forveti Vedat Muriç de en fazla ikili mücadele kazanan futbolcu olarak bu alanda ilk sırada yer aldı.

MUHTEMEL KADROLAR

Çaykur Rizespor: Gökhan Akkan - Mohamed Abarhoun, Chidozie Awaziem, Dario Melnjak, Koray Altınay - Marwane Saadane, Abdullah Durak, Fernando Boldrin, Aminu Umar, Prejuce Nakoulma - Vedat Muriç

Sakat: Davide Petrucci, Aatif Chahechouhe (Şüpheli), Azubike Okechukwu (Şüpheli)

Çayelispor, Giresun'dan 3 Puanla Döndü Çayelispor, Giresun'dan 3 Puanla Döndü

Cezalı: Mykola Moroziuk

İstikbal Mobilya Kayserispor: Silviu Lung - Tiago Lopes, Jean Armel Kana-Biyik, Cristian Sapunaru, Atila Turan, Şamil Çinaz, Hasan Hüseyin Acar, Deniz Türüç, Silvestre Varela, Umut Bulut, Artem Kravets

Sakat: Sakıb Aytaç, Oğuzhan Berber, Bilal Başacıkoğlu, Bernard Mensah

Cezalı: Yok

Editör: Haber Merkezi