Gelinen noktada şu anda kulübümüz 23 amatör branşta tescillenmiş olup 20 branşta aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

35 antrenöre iş imkanı sunarak 1200 civarında sporcuya hizmet etmektedir. Kulübümüz yöreye uygun ve ileriye yönelik potansiyeli olan spor dallarında faaliyete başlamak için öncelikli olarak uzman antrenör ve spor tesisi yeterliliğini değerlendirmiştir. Daha sonra faaliyete geçmeyi karar verdiği spor dallarında minik ve küçükler kategorisinde altyapıdan başlamak üzere belli bir bütçe tahsisi yapmıştır.

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Kulübümüz amatör spor dalları için yeni bir yapılanma ile Amatör Spor Dallarından sorumlu bir birim oluşturmuştur. Amatör dallardan sorumlu bir başkan yardımcısının koordinatörlüğünde kulüp yöneticilerimizde farklı spor dallarından sorumlu idareciler olarak görev üstlenmişlerdir. Amatör sporcuları teşvik etmek için sosyal sorumluluk projesi anlayışı içerisinde GSİM Rize İl Müdürlüğünün düzenlediği 2015 Yaz Spor Okuluna katılan tüm sporculara (3000 Adet) Rizespor forması verildi.

Kulübümüz faaliyette bulunduğu tüm spor dalları için uluslararası standartta 1. sınıf spor malzemesi alımına karar verirken gerekli spor malzemelerinin alımını yapmıştır. Spor faaliyetlerimiz ağırlıklı olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğümüze ait Yeni spor salonumuz, Yüzme havuzunda başta olmak üzere, ilimizdeki okullar ve diğer spor tesislerinde yürütülmektedir. Kulübümüz çocuklara sporun güzelliklerini yaşatmanın yanında başarılı sporcuları da yetiştirip bünyesinde barındırmaktadır. Bazı branşlarımızda Türkiye genelinde yapmış olduğumuz dereceler neticesinde milli takım kadrolarına sporcuda vermekteyiz. Kulübümüzün şu anda 20 milli sporcusu bulunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi