Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı Güneysu Spor, Süper Lig Yolunda İlk Adımı Attı

Daha önce Atiker Konyaspor'dan Ali Çamdalı'yı kadrosuna katan yeşil-mavililer orta sahasını güçlendirmek içinde çalışmalara başladı.

Çaykur Rizespor'da orta saha için düşünülen ilk isim Türkiye'de Bursaspor, Galatasaray ve son olarak Osmanlıspor forması giyen 27 yaşındaki Portekizli Josue. Josue ile Çaykur Rizespor'un büyük oranda anlaştığı ve aradaki pürüzlerin halledilmesi halinde Portekizli futbolcunun yeni sezonda yeşil-mavili formayı giyeceği bildirildi. Josue transferi için Çaykur Rizespor Kulübü başkanı Hasan Kemal Yardımcı'nın devrede olduğu ve teknik direktör İbrahim Üzülmez'in de Portekizli oyuncuyu takımında görmek istediği öğrenildi.

TÜRKİYE KARİYERİ BURSA'DA BAŞLADI
Josue 1990 yılında Ermesinde, Porto District'de doğdu. Josué 9 yaşında ise ülkenin en büyük akademisi olan FC Porto'nun akademisine katıldı.İki yıl farklı takımlarda kiralık olarak başarılı sezonlar geçirdi. SC Covilhã,ve FC Penafiel gibi 2. lig takımlarında kiralık oynayan Josue, daha sonra ise Hollanda takımı VVV-Venlo'da forma giydi. 2011 yazında ise Porto ile sadece 2 maça çıkan Josué, Porto tarafından serbest bırakıldı. Bu gelişmelerin ardından FC Paços de Ferreira ile sözleşme imzaladı.

2012-13 sezonunda 23 maça çıkan Josue, bu maçların 18 tanesine ilk 11'de başlarken kulüp ligi ilk 3'te bitirdi ve 2013-14 sezonu öncesinde UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkı kazandı. Josue aynı zamanda turnuvanın en iyi gelişim kaydeden genç oyuncusu seçildi Josué, 29 Mayıs 2013 günü Paulo Fonseca'nın çalıştırdığı eski kulübü Porto ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. 2014-15 transfer döneminde ise Şenol Güneş'in çalıştırdığı Bursaspor'a transfer olan Josue, takımına ilk sezonunda ligde 7 gol 7 asistlik bir katkı yaptı. 2015-16 sezonun devre arasında Bursaspor'da Braga'ya kiralandı. Josue, 2016-17 sezonunda bu kez Galatasaray
forması ile Süper Lig'e dönüş yaptı. Bir sezon sonra Osmalıspor'a transfer oldu.

Editör: Haber Merkezi