Çaykur Rizespor, Süper Lig'de ilk kez mücadele ettiği 1979/1980 sezonunda üst üste 11 hafta rakip fileleri havalandırmayı başarmıştı. Karadeniz temsilcisi bu rekoru geride kalan 28 haftada kırarak ligde oynadığı üst üste 17 müsabakada gol atmayı başardı. Yeşil mavililerin bu serisi aynı zamanda bu sezon ligde devam eden en uzun seri oldu.

Rize İl Özel İdarespor, Ağrı Ekibini Ağırlıyor Rize İl Özel İdarespor, Ağrı Ekibini Ağırlıyor

BU SEZON 3 MAÇTA SKOR ÜRETEMEDİ

Bu sezon Süper Lig'de son olarak 11'inci haftada Göztepe ile deplasmanda oynadığı ve 2-0 yenildiği maçta gol atmayı başaramayan Çaykur Rizespor, bu maçın ardından oynanan 17 müsabakada skor üretmeyi başardı. Yeşil mavililer, bu süreçte oynadığı müsabakalarda 8 galibiyet 5 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Çaykur Rizespor bu sezon oynanan 28 maçın 25'inde skor üretmeyi başarırken ilk devrede oynanan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Yeni Malatyaspor ve Göztepe maçlarında gol atamadı.

28'İNCİ HAFTALAR İTİBARİYLE EN GOLCÜ SEZONUNU YAŞIYOR

Çaykur Rizespor bu sezon 18'inci kez mücadele ettiği Süper Lig'de 28'inci haftalar itibariyle attığı 40 ile en golcü sezonunu yaşıyor. Lig tarihinde en fazla gol attığı sezonu 2000/2001 sezonunda yaşayan Karadeniz temsilcisi, söz konusu sezonda rakip fileleri 45 kez havalandırmıştı. Bu sezon 28 haftada 40 gole ulaşan Çaykur Rizespor, kalan 6 haftada 6 gol bulduğu takdirde en fazla gol attığı sezonu yaşamış olacak.

Editör: Haber Merkezi