Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz Başkan Turgut: İlhan Hocamıza Güveniyoruz

Kura çekim töreni, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Erdem, Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, kulüp yetkilileri ve medya mensupları katıldı.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın kura çekiminde şöyle konuştu:

'Çok kıymetli kulüp başkanlarımız, değerli Yönetim Kurulu üyelerimiz, çalışma arkadaşlarımız, kıymetli basın mensupları bugün yine birlikteyiz. Bir turu daha geride bıraktık. Toplamda 160 takımla mücadele ettiğimiz ZTK, şimdi 32 takımla yola devam edecek. Bu turdan itibaren çift maç elemine usulüne geçiyoruz. Final tek maç olacak. Kupa törenini inşallah hep birlikte yapacağız. Her tur ayrı bir heyecan katıyor futbolumuza. Bu tur da inşallah çok heyecanlı ve zevkli geçecek. Önceki turda Süper Lig'den çok önemli kulüplerimizi alt liglerden eleyen takımlarımız oldu. Bu durum ayrı bir heyecan ve zevk katıyor. Takımlarımızı tebrik ediyorum. 5. Turun çok daha keyifli geçeceğine inanıyorum. Kupada yukarıya doğru yaklaştıkça seyir zevki artıyor. Avrupa'ya kısa yoldan gitmenin bir yolu da Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanmak. Bu da heyecana heyecan katıyor. Biz kupaya çok değerli katkılarından dolayı sponsorlarımız Ziraat Bankası'na; ülkemizin her köşesinde bu müsabakaları bizlere izleten Turkuvaz Medya Grubu'na çok teşekkür ediyoruz. Bize her zaman güç ve destek veriyorlar. Zevkli ve keyifli maçlar izleyeceğimizi ümit ediyor ve tüm takımlarımıza başarılar diliyorum. Kura çekimimizin hepimize hayırlı olmasını diliyor; herkesi selamlıyorum.'

İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez ise, 'Değerli başkanlar ve kulüp temsilcilerimiz bu güzel oyunun çok daha güzel bir şekilde devam etmesini temenni ediyorum. Centilmenlik temenni ediyorum. Ziraat Bankası ve Turkuvaz Grubu'na çok teşekkür ediyorum. Ziraat Türkiye Kupası her zaman sürprizlere açıktır. Hak edenin kazandığı güzel bir turnuva diliyorum' ifadelerini kullandı.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak olan ZTK 5. Eleme Turu'nda, Süper Lig'den bu turda dahil olacak olan Beşiktaş A.Ş., BTCTURK Yeni Malatyaspor, Galatasaray A.Ş., Medipol Başakşehir FK ve Trabzonspor A.Ş. takımları ile ZTK 4. Eleme Turu müsabakaları sonucu tur atlayan 27 takım olmak üzere toplam 32 takım mücadele edecek.

Ziraat Türkiye Kupası 5. Eleme Turu ilk maçları 3, 4 ve 5 Aralık 2019 tarihlerinde, rövanşları ise 17, 18 ve 19 Aralık 2019 tarihlerinde oynanacak.

Editör: Haber Merkezi