Tokat'ta deprem Tokat'ta deprem

Canik ilçesi Demirci İlkokulu öğretmenlerinden Tuğba Cebiroğlu tarafından yürütülen 'Ailem Benim İçin Öğreniyor' projesi kapsamında Kuzey Okçuluk Kulübü antrenörlerinden Ramazan Can Adem'in desteğiyle öğrenciler ve babaları için okçuluk turnuvası düzenlendi. Çocuklar ve babaları ok atmayı öğrendikten sonra düzenlenen yarışmada birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Turnuvada velilerinden Murat Yer birinci, Ferdi Bayrı ikinci, Erkan Çal ise üçüncü oldu.

Proje Koordinatörü Tuğba Cebiroğlu okçuluğun, günümüze kadar gelmiş bir gelenek olmaktan öte bugün uluslararası başarıların alındığı bir ata sporu olduğunu belirterek 'Son yıllarda Türkiye Okçuluk Federasyonu tarafından yapılan ciddi planlamalar ve destek sayesinde Türk okçuluğu ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil ediyor. Dünyanın hemen her köşesinde bir çok platformda yarışan okçularımız, başarılı sonuçlar sayesinde dünyaya örnek oluyor. Çocukların fiziksel ve zihinsel sürecine olumlu katkı sağlayan okçuluk sporuna ilgi de alınan bu başarılar ile giderek artıyor. Bizde kırsalda yaşayan babalarımız ve çocuklarımıza ata sporumuzu tanıtmak, babalarıyla birlikte kaliteli zaman geçirebilmeyi öğretmeyi amaçlıyoruz. Çocuk ok atarken sanal dünyada değil gerçek yay ve okla bunu yapıyor ve dikkatini kendine, yaptığı işe veriyor. Böylece çocuğun konsantrasyonu ve motivasyonu gelişiyor' dedi.

Etkinliğe Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Demirci Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Süleyman Öz de katıldı.






Editör: Haber Merkezi