Rize'de faaliyet gösteren Fındıklı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nin 2019 yılı performans değerlendirme toplantısı, Rize Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Halil Pehlivan'ın başkanlığında, huzurevi yönetici ve çalışanlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Kuruluş müdürü Osman Ay, 2019 yılına ait kısa bir değerlendirme ve 2020 yılına yönelik kuruluşta yapılacak çalışmalarla ilgili bilgilendirme gerçekleştirdi. Ay'ın konuşmasının ardından toplantıya katılan personellere hitap eden Pehlivan, '2019 yılında özverili çalışmalarda bulunan yönetici ve tüm çalışanları canı gönülden kutluyorum. Yaşlılık kaçınılmaz bir durumdur. Her birimiz, gelecekte olacağımız halimize bugünden muhatap oluyoruz. Büyüklerimize yaklaşımımız, onlarla diyaloglarımız, bizden sonra geleceklere örnek olacaktır'' diye konuştu.

Konuşmasına devamla huzurevi sakinlerine yönelik yapılan hizmetin önemine değinen Pehlivan, 'Merhametin, muhabbetin ve sevginin yaşlılarımıza yönelik hizmetin ölçüsü olmalıdır. Yaşlılarımızın hayır dualarına talip olur ve ona göre hizmeti yaparsak huzurlu oluruz. Hiçbir yaşlımız kendi çevresini, ailesini, yakınlarını kendi isteğiyle terk edip buraya gelmemiştir. Burası onların kendilerini mutsuz hissedecekleri yerler olmamalıdır. Bizim maksadımız; aktif yaşamı ve yaşlanmayı, toplumsal yaşama katılımı, yaşam kalitelerinin iyileştirilmesini, sağlıklı yaşamı, kuşaklararası dayanışmayı tesis edecek bir anlayışla yürütülmektedir. Bunun içinde her şeyden önce hepimiz işimize aşina olmalıyız' dedi.

Pehlivan, 2020 yılında yapılacak iş ve işlemlerle ilgili; hizmette ve kalitede standartı, çağın gerektirdiği nitelikte yaşlılara yaklaşım, yaşlı bakımı yaşlıların gelişim niteliklerine yönelik eğitimleri, yaşlılara yönelik sosyal kültürel faaliyetleri, diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğiyle birlikte, yaşlıları üretken kılacak kurslar ve yaşlıların yakınlarına yönelik seminer ve etkinliklere yer verilmesiyle ilgili hususlara dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Toplantının akabinde yaşlılarla bir araya gelen Pehlivan, görüş ve önerilerini dinledikten sonra iyi dilek ve temennilerle toplantıları sonuçlandırdı.

Editör: Haber Merkezi