Kaza, saat 13.00 sıralarında, TEM'in Çorlu gişeler mevkisinde meydana geldi. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı ziyarete giden ailesinin bulunduğu, Özkan Yalgı yönetimindeki 34 ZN 6617 plakalı minibüs, arka lastiğinin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, bariyerlere çarptı. Kazada araçta bulunan Demirtaş'ın annesi Sadiye ve babası Tahir Demirtaş, kardeşi Sadiye Demirtaş Buluttekin ile Mehmet Akkaya, Süleyman Akkaya, Tahir Elçi Yalgı, Roni Türkmen ve Fesih Türkmen hafif yaralandı. Kaza ihbarı üzerine, olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlileri, 8 yaralıyı ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. İlk müdahalesi burada yapılan yaralılar, ardından ilçedeki özel hastaneye sevk edildi. Tedaviye alınan

8 kişinin, hayati tehlikesinin olmadığı ve tedavilerine devam edildiği belirtildi.

2 Genç Evde Ölü Bulundu 2 Genç Evde Ölü Bulundu

BULDAN VE TEMELLİ, ÇORLU'DA

Kazanın ardından HDP Basın Bürosu'ndan kazayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 'Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş'ı ziyaret için Edirne Cezaevi'ne gitmek için yola çıkan ailesi trafik kazası geçirmiştir. Kazada yaralanan aile üyeleri hastaneye kaldırılmış ve durumları iyidir. Kazadan sonra Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Çorlu'ya doğru yola çıkmıştır' denildi.

Buldan ve Temelli, geldikleri Çorlu'da özel hastanede bulunan yaralıları ziyaret edip, durumları hakkında bilgi aldı.

BULDAN: YARALILARIN DURUMU İYİ

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, yaralıları hastanede ziyaret edip, durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastanede yaklaşık bir saat kalan Buldan ve Temelli, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Buldan, Demirtaş Ailesi'nin ve diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, 'Selahattin Demirtaş'ın ailesi, Edirne ziyareti sırasında, Çorlu yakınlarında trafik kazası geçirdi. Sayın Demirtaş ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Sevgili Demirtaş'ın ailesinin, geçirmiş olduğu bu büyük kazayı hafif kırıklarla atlattıklarına dair bilgiyi paylaşmak isterim. Selahattin Bey'in annesinin ve babasının ufak kırıkları var. Babanın göğsünde, annenin ise bacağında kırık var. Selahattin Bey'in kızkardeşinin omuzunda, kayınpederi ve eşinin erkek kardeşinde de kırık var. Her türlü tedavileri burada yapılıyor. Hayati tehlikelerinin olmadığını belirtmek isterim' dedi.

Buldan, Selahattin Demirtaş'ın rahatsızlığı nedeniyle ailenin, cezaevi ziyaretine kalabalık olarak gitme ihtiyacı duyduğunu belirterek, 'Ailenin büyük fertleri, Demirtaş'ın bir hafta önce yaşamış olduğu sağlık probleminden dolayı, kendisini görmek üzere yola çıkmışlar. Şunu da belirtmekte fayda var; Selahattin Demirtaş'ın Edirne gibi uzak bir yerde olması, bu tür kazaların yaşanması sebebiyle, elbette üzerinde durulması ve tartışılması gereken konu. Israrla Demirtaş'ın Edirne gibi bir yerde olmaması gerektiğini söylüyoruz. Çünkü aileler gelip, gitmekte büyük zorluk yaşıyorlar. Ziyaret saatini tutturabilmek, kaçırmamak için hız yapmak zorunda kalıyor, araç sahipleri. Biz hem Demirtaş'ın hem de Abdullah Zeydan'ın bundan sonra özgürlükleri tartışılmalıdır. Hem milletvekillerimizin hem de bütün siyasi tutuklu arkadaşlarımızın. Ancak bu tür cezaların ailelerinden uzak yerde olması da ayrıca konuşulması gereken bir meseledir' diye konuştu.

Buldan, açıklamasının ardından hastane önünde bekleyen partililere de yaralıların durumlarının iyi olduğunu belirten bir konuşma yaptı.

Editör: Haber Merkezi