Deniz yaptığı açıklamada, bölgenin en önemli geçim kaynağı olan çay ile onun koruyucusu ve garantisi olan ÇAYKUR'un her zamankinden çok daha büyük bir tehlike içinde olduğunu söyledi.

ÇAYKUR'un 2017 yılında Türkiye Varlık Fonu'na devredildiğini hatırlatan Deniz, 'ÇAYKUR'un geleceğinin her zamankinden çok daha fazla risk altında olduğunu belirterek Varlık Fonu'ndan bir an önce çıkartılması gerektiğini söylemiştik. Meclis'e kanun teklifi olarak önerdiğimiz, kamuoyuyla da paylaştığımız ve destek verilmediği için kabul edilemeyen 'Çay Kanunu'nda Çaykur'un Varlık Fonu'ndan çıkartılacağını yazmıştık.' diye konuştu.

'Bir Sabah Uyandığımızda ÇAYKUR'un Satılmış Olduğunu Görebiliriz'
Birleşik Arap Emirlikleri Abu Dabi Kalkınma Holdingi'nin (ADQ) Başkanı Muhammed Hasan el Suwaidi'nin İngiliz 'Financial Times' gazetesine yaptığı açıklamalara değinen Deniz, şu ifadeleri kullandı:

2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı? 2023'te Yaş Çay Alım Fiyatı?

'Muhammed Hasan el Suwaidi, zayıflayan Türk lirası ve yüksek enflasyonun ekonomik kriz ihtimalini doğurduğunu ancak kendileri için büyük alım fırsatı ortaya çıkardığını söylemiş. Türkiye Varlık Fonu'yla -kendi portföyündeki bazı şirketler dahil- 'birkaç fırsat' üzerindeki görüşmelere çoktan başlamışlar. Peki, satılacak bir şey bulabilecekler mi sorusuna da 'bazı kenarda kalmış varlıkları bulunuyor' demiş. Buradan anlaşılıyor ki; Birleşik Arap Emirlikleri Varlık Fonu'ndaki şirketlerle ilgili olarak AKP hükümeti ile görüşmelere başlamışlar. İşte bu nedenle diyoruz ki; ÇAYKUR tehlike altındadır. Bir sabah uyandığımızda ÇAYKUR'un satılmış olduğunu görebiliriz.'

'ÇAYKUR'a Sahip Çıkmak Geleceğimize Sahip Çıkmaktır'
Deniz, ÇAYKUR'un bir an önce Türkiye Varlık Fonu'ndan çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, 'Çay üreticisini ve çay sektörünü koruyacak 'Çay Kanunu'nu çıkartalım. Meclis'e sunduğumuz Çay Kanunu kabul edilirse zaten ÇAYKUR yasa gereği Varlık Fonu'ndan çıkmış olacak. Ya da AKP hükümetine ve Cumhur İttifakın'a sesleniyoruz. Belli oldu ki Çay Kanunu ile ilgili başka hesaplarınız var o zaman. Nasıl ki tek imza ile ÇAYKUR'u Varlık Fonu'na aldıysanız gene tek imzayla ÇAYKUR'U Varlık Fonu'ndan çıkartın. Eğer bu yapılmazsa çayın ve ÇAYKUR'un geleceği tehlike altındadır demektir. Bu duruma karşı şimdiden siyasi düşüncelerimizi bir kenara koyarak hep birlikte tepkilerimizi ortaya koymak zorundayız. Hep birlikte 'ÇAYKUR halkın malıdır, satamazsınız!' demeliyiz. ÇAYKUR'a sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır.' dedi.

Editör: Haber Merkezi