CHP Rize İl başkanı Saltuk Deniz yaptığı yazılı açıklamada Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin ve AK Parti Rize milletvekillerinin 'çayda sorun yok, üretici memnun' diyerek müstahsille adeta dalga geçtiğini söyledi.

Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı Uyuşturucu Ticaretinden Tutuklandı

Deniz, 'Artvin Milletvekilimiz Uğur Bayraktutan'ın vermiş olduğu soru önergesine yanıt veren Bakan Pakdemirli'ye göre çay üreticisi açıklanan çay fiyatlarından memnundur ve çay alımlarında da sorun yoktur. AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak da geçtiğimiz günlerde aynı yanıtı vermişti. Bu iki yanıt da iktidar partisinin bakışını göstermektedir. Buna göre; çayda sorun yoktur, açıklanan fiyatlarda sorun yoktur. Vatandaşlarımız her şeyden memnundur' dedi.

Deniz, Bakan Pakdemirli'nin çay kanunu çıkarılması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü belirtmesi hakkında şunları söyledi:

'Bu demektir ki ellerinde bir taslak var. Buradan çağrı yapıyoruz, elinizdeki çay kanunu taslağını açıklayın. Kapalı kapılar ardında yapmış olduğunuz çalışmalar aynı şekilde Ali Bayramoğlu'nun çıkarmaya çalıştığı çay kanunu gibi hüsranla sonuçlanacaktır'

'Hepimizin 'bizim' diyeceğimiz bir kanun olmalıdır'

Çay kanununun çıkarılması için ortak çalışma yapılması gerektiğini belirten Deniz, 'Daha önce açıkladığımız gibi çay kanunu tüm tarafların katılımıyla hazırlanmalı. Sonunda da hepimizin diyeceği bir kanun olmalıdır. Hiç bir siyasi yapılanmanın sadece 'benim' demeyeceği, herkesin ve hepimizin 'bizim' diyeceğimiz bir kanun olmalıdır. CHP olarak uzun bir süredir yaptığımız gibi, hep beraber bir araya gelerek ortak katılımla, ortak akılla ve ortak iradeyle çay kanununu çıkaralım' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi