Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir Karaloğlu: Rize'de Risk Alanlarımız Bellidir

Deniz, yaptığı açıklamada Rize milletvekillerine çağrıda bulunarak, 'Gelin destek verin, yasayı Geçirelim. Özel sektörün Çaykur'un verdiği fiyatın altında alım yapmasını yasaklayalım. Geçen yıl vermiş olduğumuz çay kanununda değişiklik yaparak özel sektörün Çaykur'un açıklamış olduğu fiyatın altında alım yapmasını yasaklayan kanun teklifini bu sene yeniden gündeme getirdik.' dedi.

'Şimdi samimiyet sınavı'

Meclis ilk açıldığı gün olan 2 Haziran'da çay kanununda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin CHP'li milletvekilleri tarafından yeniden komisyona indirildiğini kaydeden Deniz şunları söyledi:

'Kanun teklifi iç tüzük gereği ancak önümüzdeki hafta meclis gündeme getirilebilecek. Vermiş olduğumuz çay kanununda değişiklik öngören kanun teklifi, Çaykur'un belirlediği yaş çay alım fiyatını taban fiyatı olarak belirliyor ve özel sektörün taban fiyatın altında alım yapmasını engelliyor. Alanlara da cezai yaptırımı öngörüyor. Şimdi Rize'nin milletvekillerine düşen görev bu kanun teklifine destek vererek hiç bekletilmeden meclis gündeme gelmesini sağlayarak kanun teklifini meclisten geçirmek. Şimdi samimiyet sınavı. Çay üreticisinin yanında olma zamanı. Gelin destek verin bu kanun değişikliği önergesini meclisten geçirelim ve çay üreticilerin özel sektöre ezdirilmesinin önüne geçelim. Önceliğimiz bu kanun değişikliğini yapmak ardından çay kanunu çıkarmak için hep birlikte yola koyulmak.

Editör: Haber Merkezi