Koronavirüs salgınından sonra 19 Mart'ta il ve ilçe başkanlıklarını kapatarak parti yönetimine 'Evde Kal' kampanyası başlatan CHP Rize il örgütü, ilçe başkanları toplantısını video konferans sistemiyle gerçekleştirdi.

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz video konferans sistemiyle gerçekleştirdikleri toplantıda koronavirüs nedeniyle sıkıntı çeken esnafın ve çay üreticisinin sıkıntılarının görüşüldüğünü kaydetti.

'HALKIMIZ GERÇEK BİLGİLERLE ÖNLEMİNİ ALSIN'

Başkan Deniz açıklamasında, 'İl yönetim kurulu toplantımızı video konferans yoluyla gerçekleştirdik. İl genelinde yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. Aldığımız kararları kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Ülke genelinde, eğer olmazsa il genelinde sokağa çıkma yasağı kararı bir an önce alınmalıdır. Yaklaşan çay sezonu nedeniyle bu işin önceliği vardır. Rize'deki vaka sayısı ilçelere göre açıklanmalıdır. Halkımız kulaktan dolma bilgilerle huzursuz olacağına gerçek bilgilerle önlemini alsın. Salgın nedeniyle büyük bir özveriyle çalışan sağlık görevlilerimize, emniyet ve jandarma mensuplarımıza, belediyelerimize, zabıtalarımıza ve tüm kamu görevlilerine teşekkür ederiz. Hastanelerimizin ve sağlık görevlilerimizin eksiksiz hizmet vermelerini ve güvenlik içinde görev yapmalarını sağlayacak; tanı kitleri, solunum cihazları, maske, eldiven, tulum ve benzeri her türlü araç ve gereç noktasında ihtiyaçlar varsa bu durum Rize kamuoyuyla paylaşılmalı ve gerekiyorsa bu konuda halkın katılımıyla Valilik kanalıyla kampanya düzenlenmelidir.' ifadelerini kullandı.

Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar Ankara’da Rize’yi Tanıtacaklar

'VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASINI ÖNLE, VATANDAŞI EVDE TUT'

Deniz, 'Evde Kal' çağrısını yineleyerek, 'Vatandaşlarımızın salgına karşı gerekmedikçe evde kalmaları en doğru korunma yöntemidir. Bu nedenle 'Evde Kal Rize' diyoruz. Vatandaşlarımız salgına karşı evde kalacaklar ama evde kalan vatandaşlarımızın mağdur olmamalarını devletin sağlaması gerekmektedir. Bu nedenle hükümete sesleniyoruz. Vatandaşın mağdur olmasını önle, vatandaşı evde tut. İşe gitmek zorunda kalan çalışanlarımız, dükkanını ve işletmesini açmak zorunda kalan esnaflarımız, işletme sahiplerimiz var. Hükümetin işçilerimizin, çalışanlarımızın, esnafımızın, iş adamlarımızın mağdur olmamaları ve evlerinde huzurla kalmalarını için ekonomik önlemleri de alması gerekmektedir. Belediyeler su ücretlerinde indirim yapmalıdır. Elektrik ücretlerinde indirim yapılmalıdır. Her aileye doğrudan gelir desteği verilmesi, ,şe gidemeyecek olan çalışanların ücretlerinin karşılanması, bireysel ve ticari her türlü ödemelerin ertelenmesi, esnafa ve ,şletmelere kredi değil faizsiz uzun vadeli desteklerin sağlanması alınacak önlemlerden bazılarıdır' dedi.

'ÇAY SEZONU ÖNCESİ GEREKLİ ÖNLEMLER ALINMALI'

Yaklaşan çay sezonu öncesi gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirten Deniz, sözlerini şu şekilde tamamladı:

'Çay müstahsillerine; çay gübreleme işlemlerinin ikinci sürgünde yapılması; ikinci sürgünde yapılacak gübrelemeden dolayı yaşanacak ürün kaybı ile oluşabilecek farkın ödeneceği söylenmesi gerekiyor. Budama ile ilgili çay müstahsillerinin beklentilerine cevap verileceği, çay Müstahsillerine gübre desteği sağlanacağı ve çay sezonunun başlamasının gecikmesi durumunda hiçbir şekilde gelir kaybına uğramayacakları açıklanmalıdır. Çay sezonunun başlaması gecikirse ÇAYKUR'da çalışan ve çalışacak işçilerin oluşacak hak kayıplarının karşılanacağı açıklanmalıdır. Özel sektör çay fabrikası sahiplerine uzun vadeli çok düşük faizli krediler sağlanmalıdır. ÇAYKUR'un finansal yapısını yeniden düzenleyip borç yükünü sıfırlayacak öz sermaye artışı sağlanmalıdır. Sadece 'Evde Kal' demeyip işçi, memur, esnaf, iş adamı ve tüm çalışanları evde tutacak önlemlerin de alınması gerekmektedir.'

Editör: Haber Merkezi