Deniz, yaptığı yazılı açıklamada, ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğinin boş zamanlarda yapılacak bir iş olmadığının altını çizerek, 'ÇAYKUR kimsenin çiftliği değildir. ÇAYKUR'un 2020 yılı faaliyet raporlarına göre personel harcamaları yüzde 7 oranında artarken ÇAYKUR Yönetim ve Denetim kurulu üyelerinin masrafı yüzde 24 artmıştır. Aşırı derecede finans yükü altında bulunan ve rekor zararlar eden ÇAYKUR'un, boş zamanlarında çalışacak ve katkısı olmayacak kişilere para vermeye hakkı yoktur' diye konuştu.

'Hem Çay Üreticilerine Hem de Sakaryalılara Saygısızlıktır'
Ekrem Yüce'nin Sakarya gibi büyük bir şehri yönettiği için ÇAYKUR'a zaman ayıramayacağını belirten Deniz, 'Ayrıca ÇAYKUR'a ayıracağı her zaman Sakarya'ya ayıracağından çalınan zaman olacaktır. Bu etik bir durum değildir. Bu durum aynı zamanda hem çay üreticilerine hem de Sakaryalılara saygısızlıktır. Bu çağrımızı daha önce de yapmıştık, şimdi bir kez daha sesleniyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hemen ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa et' dedi.

Rizeli Yazar Dursun Ali Taşçı Vefat Etti Rizeli Yazar Dursun Ali Taşçı Vefat Etti

'Ekrem Yüce, ÇAYKUR Yönetim Kurulu Üyeliğinden İstifa Etmelidir'
Deniz, 'Ekrem Yüce, ÇAYKUR için en büyük tehlike olan Varlık Fonu'nun ÇAYKUR'daki temsilcisi midir? ÇAYKUR'un Varlık Fonu'na devrinden sonra yaşamış olduğu aşırı zarar ve banka kredileri batağına sokulması projesinin uygulayıcısı mıdır? Ekrem Yüce'nin Sakarya Büyükşehir Belediyesindeki geliri yeterli değil midir ki, ayrıca ÇAYKUR Yönetim kurulu üyeliğinden gelir elde etmeye ihtiyacı vardır. ÇAYKUR sermayesi bir an önce artırılmalı, ÇAYKUR Varlık Fonu'ndan çıkarılmalı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ÇAYKUR Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmeli ve çayda taban fiyat uygulamasına geçilmeli kota ve kontenjan kaldırılmalıdır' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi