Ali Rıza Yılmaz Ortaokulu konferans salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını ve projelerin sunumunu yapan İlçe Milli Müdürü Ömer Keskin 'Bu yıl akademik, sosyal, sanatsal ve sportif alanda topyekûn bir başarı elde edeceğiz. Milletimiz ve geleceğimiz olan öğrenciler kazanacaktır' dedi.

Açılışta öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Osman Acar ise 'Milli Eğitim müfredatı içine zaten planlanmış müfredatlar veriliyor. Bunun haricinde öğrencilerimize milli kültürümüzü, değerlerimizi ve bilim insanlarımızı tanıtmalıyız. Bizi biz yapan değerlerimizle onları donatmalıyız' diye konuştu.

Derepazarı'nda eğitim-öğretime yönelik geliştirilen projeler şu şekilde:

OKU-YORUM PROJESİ: 2. sınıf ve 8. sınıf aralığındaki ilçe bünyesine bağlı İlkokul ve Ortaokullarda olan öğrencilerine uygulanacak projedir. Bu proje amacı öğrencilerin okuma, anlama ve yorumlama gücünü arttırmayı sağlamaktır. Her sınıf düzeyinde 6 kitap belirlenecek ve 6 kitaptan yayınevince hazırlanan 6 sınav yapılacak. Ortak sınav ile yapılan tüm sınavların aritmetik ortalaması alınacak ve her sınıf düzeyinde ilk üçe giren öğrencilerimize projede belirtilen ödüller verilecek.

HATIRLI YAZILAR PROJESİ: Ortaokul öğrencileri aralarında okul ortamında geçen hatıralarını yazılı hale getirmeleri istenerek ve toplanan hatıralar bir kitapta toplanarak basılacaktır. Bu sayede öğretmeleri eşliğinde öğrencilerin yazma yeteneklerini gelişecek.

İYİLİKTE YARIŞAN GÖNÜLLER PROJESİ: İlkokul 2. sınıf 3. sınıf 4. sınıf öğrencilerinin sınıfta oluşturdukları iyilik köşelerine ve iyilik kutlarına her gün yaptıkları iyilikleri yazıp atmaları ve neticede haftanın ve ayın iyiliğinin belirlenmesi ile bu sayede iyilik yapma ve bunu bir yaşam tarzı haline getirmeleri amaçlanmaktadır. Sonuçta yapılan iyilikler toplanarak kitap haline getirilecek.

Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli Deprem Uzmanı Rize’yi Uyardı: Tüm Yapılar Riskli

DEBAP ( Derepazarı Başarıyı Arttırma Projesi): 5.sınıf 12. sınıf aralığındaki ortaokul ve lise öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlayan bu projede 1. dönem 3 adet 2. dönem 3 adet toplamda 6 deneme sınavı yapılacak. Yapılan her sınavın aritmetik ortalaması alınıp her sınıf düzeyinde ilk üçe giren öğrencilere belirtilen ödüller verilecek.

Editör: Haber Merkezi