Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini Rize’de Hafta Sonu İçin Hava Durumu Tahmini

Ahmet Ayhan YILDIZ; aslen Rize Derepazarılı olup, 1966 yılında Trabzon'da doğmuştur. İlkokulu Yavuz Selim İlkokulu'nda, orta okulu Atatürk Ortaokulu ve lise öğrenimini Affan Kitapçıoğlu Lisesinde tamamlamıştır.Aynı zamanda, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi önlisans düzeyi Kamu Yönetimi Bölümü'nde eğitimine devam etmektedir.Lise eğitimini Trabzon'da tamamladıktan sonra, memleketi Rize'ye dönmüş olup, 18 yaşında ticarete atılarak, baba mesleği olan otomoiv sektöründe iş hayatına başlamıştır.Askerlik görevini tamamladıktan sonra işini daha da geliştirerek kendi şirketini kuran YILDIZ, otomotiv sektöründe 32 yıldır aktif çalışma hayatına devam etmektedir.

Rize Ticaret Odası'nda 4 yıl süreliğine Komite Başkanlığı görevinde bulundu.Aynı zamanda, Rize Modern Sanayi Sitesi Yönetiminde yöneticilik yapan YILDIZ, halen Rize Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini aktif olarak sürdürmektedir.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 2001 yılında kuruluşundan itibaren partiye gönül vermiştir.2013 yılından sonra ise partide aktif rol üstlenmiştir.30 Mart 2014 tarihindeki Yerel Seçimler sonrasında, Derepazarı Belediyesi Meclis Üyeliğinde görev almıştır.2,5 yıl bu görevi üstlenen YILDIZ, Ekim-2016 tarihinden itibaren Derepazarı Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini getirildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Derepazarı Belediye Başkanlığı için aday gösterildi.

Editör: Haber Merkezi