Ak Parti Derepazarı İlçe Başkanlığı, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde, Belediye Başkan Adayı, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis Üyesi Adaylarını düzenlenen törenle tanıttı.

Derepazarı belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, ilçe başkanı Nurettin Baş, Belediye Başkanı Yakup Samangül, Belediye başkan adayı Ahmet Ayhan Yıldız, teşkilat mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Salonun dolmasından dolayı birçok katılımcı programı ayakta izlemek zorunda kaldı.

İl Başkanı İshak Alim yaptığı konuşmada, 'Teşkilatımızda çok saygın bir yeri olan Yakup hocamız bu süreçte AK Partimizin dava anlayışına, hizmet anlayışına yakışır bir duruş sergileyerek hem teşkilat mensuplarımızda hem de partimiz içinde bir çatırdama bekleyenlere gereken cevabı fazlasıyla vermiştir. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Derepazarı'nda kırılganlıklar oluşturup nifak tohumu ekmek isteyenler asıl amacına asla ulaşmadı ulaşamaz da. AK Parti'de makamların, mevkilerin kişilerin hiçbir önemi yoktur. Bizim için önemli olan hizmettir. Bizim aramıza fitne tohumu ekmeyi başaramazsınız. Bu salonun tamamı Yakup Samangül'ü sevenlerden oluşuyor. Yine salonun tamamı Ahmet Ayhan Yıldız'ı sevenlerden oluşuyor. AK Parti ülkemizin her bir köşesine hizmet etme aşkıyla yanıp tutuşan insanların bütünün oluşturduğu bir partidir.' dedi.

İl Başkanı Alim Milletvekili Muhammed Avcı'nın geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşmayı hatırlatarak 'Milletvekilimiz geçenlerde bir konuşmasında bahsetti işte bunlar vitrinde iyi parti ile chp görünüyor ama içeri girdiğinizde illegal örgütler var diye. Yanıp tutuştular. Vay siz nasıl böyle bir şey dersiniz. Yok halka söylediniz. Cümleyi amacından saptırarak halkı bir yöne çekmeye çalışmanın gayretleridir bunlar. Vekilimizin bu söylemleri halka söylenen sözler değil. Sizin tepede yapmış olduğunuz pkk ile ve diğer illegal örgütlerle yapmış olduğunuz iş birliğinin neticesidir. Televizyonlarda geçen akşam gördük. Chp'nin adayı konuşma yaparken birisi geliyor diyor ki; kime destek vereceksiniz? kürdüstana destek vereceğim diyor. Chp'lide tamam tamam bize destek verecek diyor. Soruyorum size bu ülkede kürdistan diye bir bölge mi var. Ama chp'nin gayreti bu ülkede kürdistan adı altında bir bölge oluşturmak. Ve bu bölgeyi oluşturan mühendislerle el ele kola kola bu çalışmayı yapmak.' dedi.

İl Başkanı Alim Chp il başkanının açıklamalarını da eleştirerek, 'Chp il başkanı açıklama yapıyor. Biz sevginin kardeşliğin birlik beraberliğin horon halkasını kurduk. Hayır kardeşim siz ayrılığın nifak tohumlarının, fitnenin horon halkasını kurmuşsunuz. O horon halkasında da fetö var, pkk var,dhkpc var, bütün illegal örgütler var. Bütün şer odaklarının oluşturduğu kirli bir horon ittifakı kurmuşsunuz gerçek kardeşlik ittifakı Ak Parti ile MHP'nin kurmuş olduğu halkadır.' dedi.

DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

Milletvekili Avcı Derepazarı Belediyesinin Ak Parti ile birlikte başarılı çalışmalara imza attığını belirterek, 'Derepazarı Belediyesi bizim devraldığımız andan itibaren hep başarılı çalışmalarla bugüne kadar geldi. Rize'ye çok hakim bir partiyiz. Bütün ilçelerde açık ara oy üstünlüğüne sahip bir partiyiz. Durum böyle olunca rakiplerimiz ne yazık ki açık ara olan bu üstünlüğü görme hasebiyle bazen bel altı vuruşlarla, iftiralarla bir seçim kampanyasını konsolide etmeye çalışıyorlar. Az önce İl Başkanımız söyledi. Siz Ak Partiden bir çöp dahi koparamayacağınızı anlamadınız mı hala. Şimdi bugün gelinen noktada bizim buradaki derdimiz Derepazarı Belediyesini almak değil. Derepazarı'nda rekor bir oyla Derepazarı'na sahip olmaktır. Onun için hep berber çalışacağız.Yaygara koparmaya çalışanlara bakmayın sinekten yağ çıkarmaya çalışanlara bakmayın burada Derepazarılı hemşerilerimizin iradesi ortadadır. Derepazarı'na çok önemli yatırımlar kazandırıldı. Belediye BaşkanAdayımızda açıkladı seçimden sonra o projelerintemelini atmıştık şimdi onların üzerine yenilerini de koyarak Derepazarı'nda hemşerilerimizin karşısına çıkıyoruz.' dedi.

Milletvekili Avcı, 'Malum karşımızda bir ittifak var. Bu ittifakın kimlerden oluştuğunu Cumhurbaşkanımız neredeyse bütün mitinglerinde bir video oynatmak suretiyle gösteriyor. Rize mitinginde de oynatıldı gördünüz. İçişleri Bakanımız bir içişleri bakanı olarak resmi açıklamada bulunuyor. Biz vatandaşlarımızı uyarmakla mükellefiz. Chp'ye iyi partiye gönül vermiş arkadaşlarımızı bu ittifakın kirli olduğu konusunda uyarmak zorundayız. Ne yazık ki bu partilerin genel merkez yöneticileri terör örgütleriyle kol kola girdiler. Zımni bir ittifak kurdular. Ve bu gizli ittifak en ufak bir sorun oluştuğuna açığa çıkıyor.' dedi.

Milletvekili Avcı geçtiğimiz günlerde söylediği sözleri hatırlatarak, 'Biz vitrinde chp ve iyi parti var ama mağazanın içine girdiğiniz zaman hdp var, pkk var, fetö var dediğimiz zamanda zorlarına gidiyor. Ne yazık ki gerçek budur. Tüm iyi partiye CHp ye gönül vermiş vatandaşlarımıza sesleniyorum. Partinizin üst yönetimleri böylesi kirli bir ittifakın içine partinizi sokmuştur. Rize'de de bazı siyasi partilerin il başkanları bana laf yetiştiriyor. Sanki ilk defa duymuşlar. Bu cümleleri hiç duymamışlardı da ilk kez ben söyledim. Eğer duymamışlarsa, belge istiyorlarsa bu iki siyasi partinin il başkanını ben bir AK parti mitingine davet ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız orda bir video izletiyor. Ben kendilerine eşlik edebilirim beraber gider o videoyu izleyebiliriz. Ve partilerinin düştüğü durumu, vaziyetlerini ve acınacak hallerini görürler. Ama biz bunu vatandaşımıza anlatmakla mükellefiz. Sokağa çıkıp 3 tane vatandaşımızın halini hatırını sormamış insanlar bizi vatandaşla karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bizim Ardeşenli hemşerilerimizle Derepazarlı hemşerilerimizle, Çamlıhemşinli hemşerilerimizle kurduğumuz hukuk bir gönül köprüsüdür. Biz millete vekalet eden kişiler olarak milletimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bunları anlatmaya devam edeceğiz.' dedi.

Editör: Haber Merkezi