Çaykur Rizespor'da 12'nci haftada deplasmanda oynanacak olan Yukatel Denizlispor maçının hazırlıkları devam ediyor. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antreman öncesi yeşil-mavililerin Fildişili futbolcusu Ismael Diomande basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Antalyaspor maçında kazanılan 3 puanın çok değerli olduğunu belirten Diomande, 'Antalyaspor maçında uzun süre 10 kişi oynamamız bizi çok zorladı ama bu maçın ardından aklımızda kalan tek şey aldığımız 3 puan oldu. Kırmızı karttan sonra takım çok ciddi bir karakter ortaya koydu. Herkes birbiri için oynadı ve bu bize güzel bir geri dönüş sağladı. Antalyaspor, direkt rakibimizdi ve bu maçı kazanmamızı bizim için çok önemliydi' dedi.

TFF Başkanlığına Rizeli Aday TFF Başkanlığına Rizeli Aday

Yukatel Denizlispor'un da direkt rakipleri olduğunu ifade eden Diomande, 'Denizlispor maçı çok zorlu geçecek. Bu hafta sonu maç oynamayacak olmamızdan dolayı hazırlanmak için uzun bir süre vaktimiz var. Formda olmak için yeteri kadar süremiz olacak. Denizlispor karşısında da 3 puan almak için sahaya çıkacağız' diye konuştu.

Sezon başında Karadeniz temsilcisine transfer olan 27 yaşındaki futbolcu uyum sürecinin uzun sürdüğünü belirterek, 'Buradaki hayata uyum sağlamak benim için biraz zor oldu. Daha sonra buranın sakin bir şehir olduğu ve benim kişiliğimle uyuştuğunu fark ettim. Her geçen gün daha fazla alışıyorum. Gerek takım gerekse hocamız için her zaman hazır durumda olmaya çalışıyorum. Gittiğim her takımda çok çalışarak uyum sürecini geçirdim. Burada da her geçen gün daha iyiye gittiğimi düşünüyorum' dedi.

Takım olarak sezonun geri kalanında ilk hedeflerinin ligde kalmak olduğunu ifade eden Diomande, 'İlerleyen zamanlarda daha iyi konumlara gelebilecek vaziyette olursak o durumu da konuşuruz. Şu an tamamen ligde kalmaya odaklanmış durumdayız. Alınan galibiyetler ya da puanların ardından çok fazla havalanmadan işimize odaklanmamız gerekiyor' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi