Çaykur Rizespor, Süper Lig'in 21'inci haftasında Göztepe ile İzmir'de oynayacağı müsabakanın hazırlıklarına devam ediyor. Mehmet Cengiz Tesisleri'nde düzenlenen antreman öncesi yeşil-mavililerin Fildişi Sahilli futbolcusu Ismael Diomande, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Demir Grup Sivasspor ve Beşiktaş maçlarında hak ettiklerinden daha az puan aldıklarını belirten Diomande, 'Maalesef o karşılaşmalarda istediğimiz sonuçları alamadık. Şimdi önümüzde başka bir karşılaşma var ve ona odaklanmamız, daha fazla çalışmamız gerekiyor' dedi.

Diomande, ligde üst üste deplasmanda oynayacakları Göztepe ve Gaziantep FK maçları hakkında şunları söyledi:

'Bu lige geldiğimden beri deplasmanda puan çıkartmanın ne kadar zor olduğunu öğrendim. İyi oyuncularımız, iyi mücadele ediyoruz ve deplasmanda oynayacağımız 2 maçtan da puanlar çıkartabilecek kapasitede olduğumuzu düşünüyorum.'

Çaykur Rizesporlu Sporculara Milli Davet Çaykur Rizesporlu Sporculara Milli Davet

'BU BİR SAYGI HAREKETİYDİ'

Diomande, müsabakalar öncesinde İstiklal Marşı'na eşlik etmesi hakkında şu ifadeleri kullandı:

'Buraya geldiğim günden beri Türklerin ne kadar vatansever ve birbirlerine bağlı olduklarını gördüm. Bu benim için onlara karşı bir saygı hareketiydi. Ailem tarafından da bu şekilde eğitildim.'

Takıma yeni katılan futbolcularla birlikte daha iyi yerlere geleceklerini belirten Diomande, 'Gelen arkadaşlarımızın bize son derece fazla katkı vereceğini düşünüyorum. Takım içerisinde çok iyi bir oyuncu grubumuz var. Yeni gelen arkadaşlarımızın da uyum içerisinde bize katkı sağlayacaklarına inanıyorum. Onlar sayesinde önemli maçları kazanabileceğimizi düşünüyorum' dedi.

'UYUM SÜRECİM ÇOK KISA SÜRDÜ'

Takıma ve şehre çabuk adapte olduğunu söyleyen Diomande, 'Buraya geldiğimden beri etrafımdaki insanların desteği ile birlikte uyum sürecim çok kısa sürdü. Rize, güzel ve rahat bir şehir. Kulübümüz de çok iyi bir kulüp. Bize de bundan sonrası için daha fazla çalışmak düşüyor. Herkesin daha iyisini yapabileceğini düşünüyorum. Burada olmaktan dolayı mutluyum. Özellikle dağda kahvaltı yapmayı çok seviyorum. İnsanlar çok sevecen ve cana yakınlar. Bu durum beni çok memnun ediyor' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi