'AMELİYATLARIMIZI ÇOK İLERİ SEVİYELERE TAŞIDIK'

2014 Ocak ayında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Üroloji Bilim Dalında göreve başladığını belirten Doç. Dr. Hüseyin Eren, 'Daha önce başka illerde görev yapıyordum. Memleketime gelmenin sevinci ve keyfi ile uzun yıllar hizmet verdik. Rize'ye geldiğimde hastane belli düzeni olan bir yerdi. Ayaklarının üzerinde duran bir yapısı vardı. Biz ise geldiğimizde bunun üzerine ne yapabiliriz diye ekip arkadaşlarımızla konuşup hedefler belirledik. Şehrimizde böyle bir hastane var insanlarımız başka yerlerden hizmet almasınlar diyerek yola çıktık. Kalitemizi artırarak modern teknolojinin gerekliliği olan ekipmanları hastanemize kazandırılmasında ısrarlı takiplerimiz oldu. Bizde kendi bilgi ve tecrübelerimizi üzerine ekledik. Bize inananlar oldu ve desteklediler. Bizde onların yüzünü kara çıkartmadık. Hedeflerimize kısa sürede erişerek 2015 yılında bir çok işlemi burada yapar hale geldik. Ardından yaptığımız işleri değerlendirerek görevimi RTEÜ kadrosuna aldılar. Bir yandan akademik olarak çalışmaya bir yandan da hastalarımıza hizmet verdik. Ben Rize'ye geldiğimde üroloji alanında iki araştırma görevlimiz vardı. Şu an bunu 5'e kadar çıkarttık. İki tane çok başarılı uzman arkadaşımızı yetiştirdik bir tane daha yetişiyor süresi doldu. Üroloji alanında tercih edilen bir hastane haline geldik. Ameliyatlarımızı çok ileri seviyelere taşıdık. Bugün modern dünyada üroloji alanında ne yapılıyorsa Rize'de de bunları yapar hale getirdik. Ben bunlara önderlik ettim ve ekip arkadaşlarımda bana inandı. Hep beraber çalıştık. İyide hizmet verdiğimizi düşünüyorum. İnsanların geri dönüşleri hep pozitif yöndeydi. Her şey dört dörtlüktü. Zaman ilerledikçe sağlık sektöründe bazı sıkışmalardan dolayı üstüne birde pandemi gelince artık istediğim seviyede işimi yapamadığıma kanaat getirdim. Bu yüzden RTEÜ Eğitim Araştırma Hastanesinde ki görevimden istifa ederek ayrıldım' dedi.

'RİZELİYİM HİÇBİR ZAMAN RİZE'DEN AYRILMAYI DÜŞÜNMEDİM'
Günlük pratiğinde onkoloji alanında yoğun uğraştığını ifade eden Eren, 'Kanser hastaları ile ciddi şekilde ilgileniyordum. Bu tür hastalar taktir edersiniz ki zor hastalar, zaman ayırmaya ihtiyacı olan, moral motivasyona ihtiyacı olan hastalar. Bu yoğunluk içerisinde bunu çok yapamadığımı hissettim. Bundan dolayı daha iyi hizmet etmek istediğimi düşündüm. Özel klinik tercih etmemdeki neden hem kendimi istediğim seviyede tutabilmek, hem de hastalarıma daha çok zaman ayırarak hizmet etmekti. Böyle bir tercih yapmak durumunda kaldım. Rizeliyim hiçbir zaman Rize'den ayrılmayı düşünmedim. İlimiz için bir şeyler yapmanın amacında oldum. Mevcut şartlarda benim için en idealinin bu olduğuna karar verdim. İşimizi bu şekilde yapmaya devam edip şehrimize katkı sağlamaya çalışacağım' diye konuştu.

Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor Rize'de Bu Elektrik Direği Hırsıza Davetiye Çıkarıyor

'RİZE'DE 10 BİNİN ÜZERİNDE AMELİYAT YAPTIM'
Hastaların kliniğe geldiği zaman nezih bir ortada hizmet alacağını vurgulayan Eren, 'hastalarımız süre sorunu olmadan sıkıntısını bize anlatabilecek. En önemli önceliğimiz bu. Hastalar sıkıntılarını anlatmaya bizimde onları dinlemeye ihtiyacımız var. Her ayrıntı bir hastalığı çözmede bizim için çok önemli. Bu ayrıntıları kaçırmamak adına zamanın önemini vurguluyorum. Üroloji adına yapılması gereken teknolojik bir muayene kliniği yaptık. Ultrasonundan görüntüleme sistemlerine idrar alma testinden kan almasına kadar hepsinin hizmetini bu bütün içerisinde yapıp burada değerlendirip muayene edeceğiz. Daha ileri tetkikler olduğunda destek alacağımız yerler olacak. Bu ortamda sağlık hizmetini çok iyi vereceğimizi düşünüyorum. Hastanede de çalıştığım dönemde hastalarıma uzun bakardım bu yüzden mesaim hep uzun olurdu. Burada da bunu önemsiyorum. Şu ana kadar Rize'de 10 binin üzerinde ameliyat yaptım. Takip ettiğim binlerce hastam var. Elimden geldiğince onlara hizmet etmeye çalıştım. Hastaneden ayrılmamdan dolayı üzülenler oldu. Sonuçta Rize'den ayrılmadım. Özel çalışıyor olmam onlardan uzak olmam bana ulaşamamaları soru iletememeleri anlamına gelmez. Benim kapım her zaman 7/24 açık. Hastalarım müsterih olsunlar' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi