Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2018 verilerine göre, yüzde 18.2 ile Türkiye'nin en yaşlı nüfus oranına sahip olan Sinop'ta, 70 milyon 812 bin 980 lira ihale bedeliyle 2 yıl önce yapımına başlanan 300 yatak kapasiteli Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, geçen ay hizmete açıldı. Kent sakinleri, modern yeni devlet hastanesine kavuşmanın memnuniyet verici olduğunu ancak bazı branşlarda doktor kadrosunun eksiliğinin giderilmesini istedi. Hizmete giren hastanenin, Nöroloji, Kardiyoloji, Endokrin, Çocuk Cerrahisi ve Göğüs Hastalıkları branşlarında doktor eksikliği yaşandığı belirtildi.

Domuz Sürüsü Şehir Merkezine İndi Domuz Sürüsü Şehir Merkezine İndi

'BÜYÜK HİZMET AMA DOKTOR AÇIĞININ GİDERİLMELİ'

Çocuğunun tedavisi için hastaneye gelen Uğur Demirtaş, hastanenin özel hastaneleri aratmadığını ancak bazı eksikliklerin acilen giderilmesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, 'Yeni Devlet Hastanesi, Sinop'a bu zamana kadar yapılmış en büyük hizmet. Sinop'umuza yapılmış bu hizmet için, başta Sayın cumhurbaşkanımıza, milletvekillerimize, herkese teşekkür ediyorum. Hastanemiz gayet güzel oldu, özel hastaneyi aratmayacak şekilde ancak, doktor açığımız var. Özellikle çocuk acili ve diğer branşlarda doktor açığımız var. Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu konu üzerinde durmasını ve doktor eksiğimizin giderilmesini istiyoruz' dedi.

AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun da, doktor açığının giderilmesi için var güçleriyle çalışacaklarını belirterek, 'Modern bir hizmet Sinop'a kazandırıldı. Taşınma sürecinde bazı aksaklıklar olmuş olabilir, bu olumsuzlukları en aza indiren arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. İl Başkanı olarak, üzerimize düşenleri yapmaya çalışıyoruz. Gerek bakanlık nezdinde, gerek genel müdürlük nezdinde gerekli girişimlerde bulunuyoruz. İlimizin ihtiyaçları olan doktor sayılarını sağlık müdürümüzden, ilgili birimlerden tedarik edip, vatandaşlarımızın bizlere ilettiği talepleri alıp, bakanlığımıza gerekli bildirimleri yaptık. Sinop'umuzun doktor açığının kapatılması noktasında var gücümüzle, Ankara nezdinde girişimlerimiz devam edecek ve inşallah bu güzel hastanemizi doktorlarla ve tıbbi cihazlarla donatarak, sağlık yönünden ilimizi iyi bir noktaya getireceğiz' diye konuştu.







Editör: Haber Merkezi