Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği bir marka haline getirdiği Dünya Kadınlar Günü programını bu yıl 8.'inci kez 'Bu Şehrin Kadınları' ismiyle etkinlikler gerçekleşiyor.

Ebruli Yaşam Ve Sanat Derneğimiz öncülüğünde; Kúltür ve Turizm Bakanlığı, İl Kültür Ve Turizm Müdürlüğü, İyidere Belediyesi, Babillon ve Beyaz Organizasyonun katkılarıyla gerçekleşiyor. 'Bu Şehrin Kadınları' etkinliği ile 3 gün boyunca birbirinden değerli sanat, eğitim ve kültürel alanda etkinlikler yapılacak. Etkinliklerin ilk gününde Bu Şehrin Kadınları Sanat Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılışa İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sema Yağcıtekin, Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, İŞKUR Müdürü Hasan Kiraz, Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, Dernek Yönetimi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış ardından sergi gezildi sonrasında Bu Şehrin Kadınlarından Başarı Hikayeleri Panelini gerçekleştirildi. Panele, panelistler Çayhan Dervişoğlu , Yonca ve Yeşim Dervisoğlu ve Filiz İlkay katıldı.

Bu yıl yine farklı bir bakış açısıyla 'Bu Şehrin Kadınları' programlarını hazırladıklarını dile getiren Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, 'Sergimizde Rize'de yaşayan 40 kadının emekleri ile oluşan eserleri sergiliyoruz. Sonrasında başarı bu şehrin kadınlarından başarı hikayelerini dinleyeceğiz. Akşamında yıl boyunca bu şehirde yaptığı çalışmalarla katkı sağlayan kadınlarla bir araya gelip ödüller takdim edeceğiz. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak. Pazartesi günü ise kadının eğitimdeki rolünü anlatan bir etkinliğimiz olacak. 9-10 Mart günü sergimizde workshoplarımızla sanat dallarını ziyaretçilerimizle buluşturacağız.' dedi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Editör: Haber Merkezi