Gündemin bir numaralı maddesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de, Fırat'ın doğusundaki terör örgütlerine yönelik yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı' hakkında açıklamalarda bulunan Ekşi, 'Öncelikle ülkemiz, bölgemiz ve dünya adına barış temennisinde bulunuyorum. Biz kendimize yönelik saldırıları engellemek için bu harekata başladık. Son olarak yapılan toplantının ardından hem ülkemiz hem de bölge adına çok önemli sonuçlar elde edildi. Son dönemdeki yaptırımların ardından bu durumun ekonomide olumlu olarak yansımalara olacaktır. Harekatta şehit düşen askerlerimizi Allah'tan rahmet, gazilerimize ise acil şifalar diliyorum. Bu harekatta aslında halkımızın inancı galip geldi. Biz ekonomik yönden her türlü yaptırımlara karşı koyabiliriz. Ekonomik yönden terbiye edilebilecek bir devlet değiliz. Binlerce yıllık tarihimiz var. Para, güç ve teknoloji her şey demek değildir. Vatan toprağı bizim için en kutsal değerdir ve onu savumak millet olarak ilk önceliğimizdir' dedi.

Ekşioğlu Vakfı'nın çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Ekşi, 'Ekşioğlu Vakfı uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren bir vakıfdır. Aile vakfı olarak anılsa da hem bölgemize hem de Türkiye'nin birçok yerinde çalışmalar yapmaktadır. Tabiki bizim önceliğimiz doğduğumuz memleketimizdir. Orası bakir kalan, teknolojinin geç gittiği bir yerdir. Bu nedenle ilk olarak kendi bölgemizin gelişmesi için yatırımlarımız oldu' ifadelerini kullandı.

Ekşioğlu Vakfı tarafından her yıl ağustos ayında geleneksel olarak yapılan Ovit Yaylası şenliklerinin çıkış noktasını, bölgenin güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyleyen Ekşi, 'Bizim aslında tanıtılmamış birçok güzelliğimiz var. Bölgedeki insanların ekonomik ihtiyaçlarına katkıda bulunmak için bu şenlikleri yapıyoruz. Bu yıl 21'inci kez bu şenlikleri yaptık. Önümüzdeki yılda 8-9 Ağustos tarihlerinde yapmayı düşünüyoruz. Şenliklerde insanlara çevre bilinci aşılamak istedik. Bunun için yarışmalarımız da oldu. Festival havasında değişik yarışmalar düzenledik. Kültürek söyleşiler yapıldı. Önümüzdeki yıl daha kapsamlı ve geniş katılımlı bir şenlik düzenlemek istiyoruz' diye konuştu.

Ekşi, bölge turizmi ve yatırımlar hakkında ise şu değerlendirmelerde bulundu:

'Ovit'te otelimizde faaliyete geçecek. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan birisi konaklamaydı. İkizdere'de Ridos'un yanında bu yıl faaliyete geçecek olan Ovit Oteli ile birlikte turizme daha çok katkıların olacağını düşünüyorum. Bu sayede bölgeye daha fazla sayıda yerli ve yabancı turistin geleceğine inanıyoruz. Bizde vakfımız olarak elimizden gelen katkıyı bölgemiz için sağlama gayreti içerisinde olacağız.'

Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi Rize'de Aç Kalan Ayılar, Evlerin Altını Üstüne Getirdi

Editör: Haber Merkezi