Prof. Dr. Kemal Sandıkçı Erkek Öğrenci Yurdu konferans salonunda Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fethullah Şen'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen olağan genel kurula AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Kendirli Belediye Başkanı Alaattin Serdar, Ensar Vakfı Rize Şubesi'nde geçmişte görev yapmış başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile yeni dönemde görev alacak isimler katıldı.

'90'LI YILLARDA EKİLEN TOHUM BUGÜN ÇINARA DÖNÜŞTÜ'
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlanılan genel kurulun açılış konuşmasını Ensar Vakfı Rize Şubesi Başkanı Fethullah Şen yaptı. Şen, konuşmasında 'Vakfımızın kuruluş yılı olan 90'lı yıllar çok zordu. Şimdiki gibi arkamızda dünya lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan yoktu. Arkamızda çok değerli Rize Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal yoktu. O zaman bir başımızaydık. O yokluk içerisinde bayrağı dik tutmanın mücadelesi veriliyordu ve bu başarıldı. O gün öyle bir tohum ektiler ki bugün çınara dönüştü elhamdülillah.' Dedi.

Hamsi İhracatında Sona Doğru Hamsi İhracatında Sona Doğru

'2023 YILINDA HEDEFİMİZ 1000 ÖĞRENCİ KAPASİTESİNE ULAŞMAK'
Ensar Vakfı Rize Şubesi'nin son yıllarda gösterdiği başarılara değinen Şen 'Ensar Vakfı Rize Şube'miz son iki yılda gösterdiği başarılarla Türkiye birincisi olmuştur. Bu bizi şımartmadı, aksine daha da sorumluluk sahibi yaptı bizi. Bundan sonra önümüze bir hedef koyduk. Reisimiz diyor ya hedef 2023 diye. Bizde 2023 yılında 1000 öğrenci kapasitesine ulaşmak istiyoruz. Eğer ulaşamazsak bu işi bırakacağız. Şuanda 4 kız ve 1 erkek yurdumuzda toplam 625 öğrenci kardeşlerimiz var. ALLAH'a hamdolsun Türkiye'nin en büyük şubesi burası. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vakfımıza maddi manevi yardımlarını esirgemeyen çok değerli Rize Milletvekilimiz Sayın Hasan Karal'a şahsım ve yönetimim adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. O Rize ve bölge için bir şanstır ve çok ama çok önemli bir değerdir.' Şeklinde konuştu.

RİZE MİLLETVEKİLİ HASAN KARAL GENEL KURULA KATILDI
Dünden bugüne Ensar Vakfı Rize Şubesi'nin serüvenini anlatmaya gerek olmadığını, yaşananların anılarda hala tazeliğini koruduğunu belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 'Ensar Vakfı'nın Rize'de neşvünema bulmasında emeği olan şahsiyetler var. Bu kişilerin sayesinde vakfımız hala ayakta duruyor. Rize'de vakıf bünyesinde gösterdiği çaba, verdiği hizmet ve sonucunda aldığı olumlu sonuçlardan ötürü vakfımızın başkanı Fethullah Şen'i tebrik ediyorum. Ensar Vakfı'nı daha faal hale getirmek ve büyütmek adına yeni ve eski yönetim kurulu üyelerinin entegre bir şekilde çalışacağına inanıyorum. Buradan yetişecek öğrencilerin vatana ve millete hayırlı birer nesil olmasını temenni ediyorum. İkincisi gerçekleştirilen Ensar Vakfı'nın olağan genel kurulu sonucunda oluşan yeni yönetim kuruluna çalışmalarında başarılar diliyorum.' İfadelerini kullandı.

Ensar Vakfı Rize Şubesi'ne bağlı yurtlarda gösterilen faaliyetler ve yurtların tanıtımıyla ilgili videoların gösteriminin ardından plaket takdimine geçildi.

Ensar Vakfı'nın kuruluşundan itibaren görev yapan vakıf başkanları Mehmet Ferik Uzun'a, Şemsettin Sarı'ya, AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a, Dursun Ali Taşçı'ya, Abdurrahman Karal'a, Prof. Dr. Hasan Ayık'a ve Fethullah Şen'e plaketleri takdim edildi.Ensar Vakfı Rize Şubesi 2. Olağan Genel Kurulu dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: Haber Merkezi