Fındıklı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, millet bahçesi ve millet kıraathanesinin geçmiş dönem İller Bankası kredisiyle yapıldığı belirtilerek, geri ödemenin 2032'ye kadar süreciği ifade edildi.

TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi TÜBİTAK, RTEÜ'lü Akademisyenin Projesine Destek Verdi

İsimlerin 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 3 aylık kamuoyu yoklamasının ardından Temmuz 2019 Meclis kararıyla değiştirildiği ifade edilen açıklamada, Kaymakamlık tarafından 'kamu yararı görmediği' gerekçesiyle değişikliğin reddedildiği belirtildi.

Açıklamada, konunun yargıya taşındığı, yargının 'Atatürk' ve 'Kazım Koyuncu' isimlerinin ayrı incelenmesi gerektiğini bildirince bir sonraki Ağustos 2019 meclis toplantısında ayrı ayrı oylanarak 8 CHP üyesinin kabulü, 3 AK Parti üyesinin reddiyle tekrar karar alındığı hatırlatıldı.

Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu'nun konuya ilişkin söylediği 'Atatürk ve Kazım Koyuncu isimlerinin yazılı olduğu tabelaları indirmeyeceğiz. Meclis kararıyla bu isimleri verdik. Fındıklı Halkının üstünde bir irade yoktur.' sözlerinin anımsatıldığı açıklamada, aradan geçen 1 yılın ardından ön soruşturma için İçişleri Bakanlığı müfettişleri incelemeye geldiği ve belediye başkanı ile meclis üyelerine soruşturma başlatıldığı kararının tebliğ edildiği belirtildi.

Deniz: Atatürk Adını 'Kamuya Zararlı' Gören Anlayışa Teslim Olmayacağız

Konu hakkında açıklamalarda bulunan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, şu ifadeleri kullandı:

'Fındıklı Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis üyelerimize millet bahçesinin ismini 'Atatürk Parkı' diye değiştirdikleri için soruşturma izni verildi. Bu onur bize yeter. Daha önce yapmış olduğumuz açıklamada 'Atatürk adını 'kamuya zararlı' gören anlayışa teslim olmayacağız.' demiştik. Aynı kararlılığı ve iradeyi sürdürüyoruz. Biz mesajı aldık. Ama bilinsin ki Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyet'inde 'Atatürk' isminin hukuki olarak suç kabul edilmesine izin vermeyeceğiz. Bu soruşturma izni sadece Belediye Başkanımız ve Meclis üyelerimiz için verilmemiştir. Hepimiz için verilmiştir.'

Editör: Haber Merkezi