Yarışlarda meydana gelen kazalarda 3 kişi hafif yaralandı. Yarışlara katılan dünya şampiyonu ünlü motosikletçi Kenan Sofuoğlu'da tahta araba ile katıldığı yarışlarda grubunda birinciliği elde etti.

Tunca Belediyesi ile Redbull tarafından bu yıl 'Arabam tahtadan inerim rampadan' sloganı ile düzenlenen ve 'Formulaz' adı verilen yarışlara gençler ve 40 yaş üstü kategorilerinde 66 tahta araba katıldı. Yarışmacılar, 16 grupta 6'şarlı yapılan yarışlara kendi tasarımları olan ve sırma teli dışında metal aksamın yasak olduğu birbirinden ilginç tahta arabalarla yarışa katıldı. Araçlarda maksimum uzunluk 1.70 metre, genişlik ise 70 santimetre olarak sınırlı tutuldu.

UÇURUMA DÜŞMEK YASAK'

Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi Stajyerlik Yaptığı Çocuk Cerrahi Servisi'ni Renklendirdi

Formulaz yarışlarında güvenlik önlemleri dikkat çekti. Eğimli yolda yarışmacıların uçuruma düşmemesi için yol boyunca kenarlara saman balyaları yerleştirildi. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giyen yarışmacılar kask, kolluk ve dizlik taktı. Yol boyunca, 'Dikkat tahta araba çıkabilir', 'Uçuruma düşmek yasaktır', 'Sollama yapmak yasaktır' ve 'En keskin viraj 53 metre geride kaldı' yazılı ilginç tabelalar dikkat çekti. Yarışlarda, sağlık ekipleri olası kazalarda yaralananlara müdahale etmek için beklerken, Jandarma ekipleri de yol boyunca güvenlik önlemi aldı.

62 YAŞINDA YARIŞTI, GENÇLERE TAŞ ÇIKARDI

Formulaz yarışlarında en çok ilgiyi tahta arabası ile yarışa katılan ve gençlere taş çıkaran 62 yaşındaki Dursun Ali Köse çekti. 1959 yılından itibaren tahta araba ile yarıştığını anlatan Dursun Ali Köse 'Çivi ve tahtadan yaptığımız araba ile 70 kilometre hıza ulaşıyoruz. Firen yok ama ayağımıza giydiğimiz kara lastikle durmaya çalışıyoruz. Durursa duruyor, durmazsa uçuruma gidiyoruz.' dedi. Yarışlara Kanada'dan katılan Domınıc Rangce adlı kadın'da tahta araba ile piste deneme sürüşü yaptı.

KENAN SOFUOĞLU TEHLİKE ATLATTI

Dünya motosiklet şampiyonu Kenan Sofuoğlu'da tahta araba yarışlarına katıldı. Kendi grubunda birinci gelen Sofuoğlu, yarış sırasında aniden önüne çıkan bir çocuk nedeniyle tehlike atlattı. Sofuoğlu ikinci kez gösteri iniş sırasında ise kaza yaparak pisti tamamlayamadı. Yarışı kazandığını ancak aracında hasar oluştuğunu anlatan Kenan Sofuoğlu, Orhangazi köprüsü açılışında motosikletle 400 kilometre hız yaptığını burada ise tahta araba ile 80 kilometre hıza ulaştığını belirterek 'Fren bir ara koptu ayaklarımla durdurmaya çalıştım ama ayaklarımın altı bayağı yandı.' dedi.

KİMİ DEVRİLDİ, KİMİ SAMANLARA ÇARPTI

Yaklaşık bin kişinin izlediği yarışlarda 4'erli gruplar halinde start alan yarışmacılar, 1.6 kilometrelik eğimli parkurda yarışırken tehlikeli anlar yaşadı. Bazı tahta arabaların tekerleği çıkarken bazıları saman balyalarına çarptı. Kazalar sonucu 3 kişi hafif yaralandı. Yaralılara ambulansta ilk müdahale edildi.

Editör: Haber Merkezi