Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkılarıyla, Rize Gençlik Spor Kültür Turizm ve Tanıtım Derneği tarafından 'Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Rize'de Buluşuyor' etkinliği gerçekleştirildi.

Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz Ziraat Oda Başkanlarından Ortak Açıklama: Çay Fiyatının 25 TL Olmasını İstiyoruz

Ülkemizde her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin arttığı, doğal güzellikleri, tarihi, kültürel değerleri ve zengin yöresel mutfağı ile Karadeniz Bölgesinin incisi Rize'nin turizm öğelerinin Türkiye'nin dört bir yanında önde gelen fotoğraf sanatı dernekleri temsilcileri aracılığı ile bölge ve ülkeye tanıtımının amaçlandığı etkinliğe fotoğraf sanatı derneği üyeleri kenti görüntüledi.

Rize'nin çayı, turizm değerleri, kültürel varlıkları, tarihi dokusu, turizm destinasyon alanları ve yöre mutfağının zengin çeşitlerini fotoğraflayan profesyonel fotoğraf ve kameramanlar farklı görselleri elde etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ında sık sık doğal güzelliklerine de vurgu yaptığı Rize'de gerçekleştirilen 3 günlük programda, Türkiye'nin farklı bölgelerinden kentimize gelen fotoğraf sanatı derneği üyeleri, Rize'nin organik çay tarım havzaları, şelaleleri, tarihi kemer köprüleri, yaylaları, dereleri, gölleri ve birbirinden özel eşsiz dokusuyla buluştu. Programda fotoğraf sanatı derneği üyeleri kentin turizm destinasyon alanlarını dolaşarak görüntü ve fotoğraflar aldı.

Rize'ye gelmekten dolayı çok mutlu olduklarını anlatan fotoğraf sanatı derneği üyeleri, kayda aldıkları görselleri kendi mecralarında ve farklı yayın organlarına yer vereceklerini söyledi. Fotoğraf sanatı derneği üyeleri Rize'nin doğal güzelliklerinin büyüleyici olduğunu ve etkilendiklerini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi