GÜNHAFDER Başkanı Mustekim Kaba yaptığı açıklamada 'İlk insandan beri insanlık imtihanlarla, Batıl'ın hiç bitmeyen; sadece ama sadece zaman ve mekan değişikliği gösteren oyunlarıyla karşı karşıyadır. İlk insan da öyle idi, son insana kadar da böyle olacaktır. Ama değişmeyen tek hakikat, HAKK'ın her zaman üstün olduğudur' dedi.

Kaba, 'Doğu Türkistan, bu imtihan sahalarından biridir. Tarihte Karahanlılar gibi nice hanlığın İslamî ilim merkezi olan bu diyarlar bugün kafirlerin zulmü altında mü'min kimliğini korumaya, yaşatmaya ve diriltmeye çabalamaktalar. Bu çabaları sonucunda kimileri diri diri fırınlara verildi; kimileri Kur'an öğrettiği için müebbet ceza aldı veya idam edildi. Bu da yetmezmiş gibi aileler, evlatlarını öldüren kurşunun parasını ödedi. Kimisine yolda giderken virüslü iğneler yapıldı. Kimisi sırf ikiden fazla çocuk doğurma yasağına karşı geldiği için 7-8 aylık bebeği düşürüldü. Kimisi de sırf evlerine sakallı veya tesettürlü insanları misafir ettiğinden 'Devleti bölme planı yapıyor' bahanesiyle hapislere atılarak zalimler tarafından eziyete maruz bırakıldı. Dahası tank baskınlarıyla bir saatte on binlerce gencin katliamının akabinde kan gölü olan sokaklar, su tankeriyle birkaç dakikada yıkandı ve bu katliamdan tek bir iz dahi bırakılmadı.'Suriye, Afganistan, Irak ve Mısır'daki Müslümanlar silahlara ve bombalara karşı cihat ediyorlar. Doğu Türkistan'da ise üstü süslü, şaşalı, modern, kültürel, zengin, hızla geliştiriliyor örtüsüyle güzelce örtülerek Müslümanları dinsizleştirme, karşı çıkanları da yok ederek yeni nesli mankurt ateistler olarak yetiştirme projeleri yürütülmektedir. Ama onlar da o yıldızları takip ederek, Rabbimin 'Gevşemeyin, üzülmeyin, inanmışsanız mutlaka en üstün sizsiniz' vaadiyle bu mücadeleyi devam etmektedirler.' diye konuştu.

Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

'BU YAPILAN KÜLTÜREL BİR SOYKIRIMDIR'

Yapılanları 'kültürel bir soykırım olarak' nitelendiren Kaba, 'Doğu Türkistan'da bir eve baskın yapan Çin Polisi, bir kardeşimize zorla İslam kıyafetini çıkartıp, Çinli kadınların kıyafetini giydirdi, Kur'an-ı Kerim'leri ve İslamî kitapları da almadan önce yere attı.u zilletten ancak evimize ve cemiyetimize İslam hakim olduğunda kurtulabiliriz. Uygur Türkü bir babanın 'kızlarımızı zorla Çinli erkeklerle evlendiriyorlar. Çok kötü durumdayız ama kimse duymuyor bizi' feryadı yüreklerimizi parçalıyor. Müslümanlar için en büyük zillet,kızlarının evlerinden alınıp zorla kafirle evlendirilmesidir.Ümmet olma şuurundan mahrum olanlar Türkistan'daki kadınların feryadını duyamaz.Hiç bir şey yapamıyorsak taraf olduğumuzu gösterelim, 'Uyanın Müslümanlar Doğu Türkistan ölüyor!' diyelim. Babaları zindanlara atılan Doğu Türkistan'lı yüzlerce öğrenci biliyorum; hiçbiri annesini telefonla arayamaz, araması durumunda, annesi de teröre yardım ve yataklıktan hapse atılır. Camileri yıkan Çin, namaza olan öfkesini sokaklara da kusuyor. Doğu Türkistan şehirlerine astığı afişlere 'Beş vakit namaz kılarak sofranıza ekmek gelmez.' diye yazıyor. Mümine yalnız Allah'ın(cc) huzurunda eğilmeyi öğreten namaz,Türkistan cephemizi Kıyamete kadar ayakta tutacaktır. Son olarak Türkistanda Müslümanların kızları tesettürü öğrendikleri caminin önünde Çin tarafından zorla açıldı. Hindistanda faşist başbakan Modi'nin eşkiyaları en son yedi yaşındaki bir kıza tecavüz etti. Ya Bedir ruhuyla toparlanacak ya da tefrikaya rıza gösterip zelil bir halde yaşayacağız. Kardeşlerim; Türkiye'de 40 tane Doğu Türkistanlı hafız kardeşimiz var. Babalarını ya şehid ettiler ya zindanda müebbete mahkum ettiler. Annelerinin evlerinde Çinli kafirler var. Ümmetin kadınları diyorlar ki; 'Ya Rab ! Bir milyar sekiz yüz milyon Müslümandan davacıyım. Evimde Çin kafiri varken sesimi duymayan Müslümanları Sana şikayet ediyorum. ' Eğer bu çığlıkları duymazsak, mahşer günü iffeti kirletilen analar, Doğu Türkistanlı kimsesiz kadınlar evlerine zorla çinli erkekler konmasına sessiz kalan ümmetten davacı olacaklardır. Gazze davamızdır, Doğu Türkistan davamızdır; unutursak hepimizin ahirette vebalidir. Rabbimizin huzuruna bu veballe çıkmayalım. Hocalarımız tebliğ ettiler bize; sema şahit, Melekler şahit olsun, Allah azze ve celle bu davaya sadakatte ayaklarımızı tahkim eylesin' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi